Paikuse kool pidas õpetajate nädalat

, Paikuse põhikooli huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate päev Paikuse põhikoolis.
Õpetajate päev Paikuse põhikoolis. Foto: Hulda Larin

Kui eelmisel nädalal tähistati üleriigiliselt õpetajate päeva, võtsid Paikuse põhikooli üheksandad klassid ette kohe terve õpetajate nädala.

Õpetajate nädal andis õpilastele hea võimaluse näidata üles oma tänulikkust õpetajatele igal päeval eri viisil. Näiteks teisipäevaks olid õpilased valmis pannud ajalehe õpetajate teemaliste anagrammidega ja kolmapäeval üllatas õpetajaid õpetajate toas üheksanda klassi õpilase valmistatud ahjusoe pidukook. Meeldivaid üllatusi jagus igasse nädalapäeva. Nädala eduka kulgemise eest seisid kooli mõlemad lõpuklassid.

Õpetajate nädal lõpetati reedel. See oli kõige tähtsam päev. Hommikul tervitasid uksel koolitulijaid tähtsa näo ja kommikausiga asendusdirektor ja asendusõppealajuhataja, kelleks olid Mikk Merila (9.b) ja Karl Juhan Saks (9.a).

Pärast teist tundi toimus pidulik tseremoonia, kus anti  õpetajate päeva puhul rollide üle noortele õpetajatele. Eeskavana kõlasid nii  luuletused kui lauluviis. Tseremoonia lõppedes olid rollid vahetatud ja õpilased valmis õpetajatena ametisse astuma.  

Sel ajal, kui noored õpetajad end uues ametis proovile panid, oli pärisõpetajatel koolitus.

Kaunist päevast jäid igale õpetajale mälestuseks noorte kunstnike valmistatud personaalset sõnumit kandev kaart ja heade mõtete pastakas.

„Kõik, kes lõpetavad õppimise, on vanad, olgu nad kahekümne- või kaheksakümneaastased. Kõik, kes õpivad, püsivad noored. Elus ongi kõige tähtsam hoida oma hing noor.“ (Paikuse põhikooli õpetajate päeva moto)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles