Linn jääb äravajunud Astri tänavale alla

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmselt jääb punasetriibuline juhatusmärk Astri tänavale veel pikaks ajaks.
Ilmselt jääb punasetriibuline juhatusmärk Astri tänavale veel pikaks ajaks. Foto: Urmas Luik

Ehkki ümberkaudsed elanikud on palunud Pärnu linnal remontida Astri tänaval Rääma oja truubi kohal lohku vajunud teekatte, on nende sooviavaldus seni tähelepanuta jäänud.

„See on suvi otsa nii olnud,” pahandas Astri tänava elanik Toivo. „Käisid korra siin, panid märgi üles ja kogu nende liigutus.”

Asjast vale arusaam

Kuigi teekatte kahjustus pole veel nii suur, et halvaks tänaval liikluse, on Toivo südame täis ajanud linnavalitsuse suhtumine. Liiati jõuab üsna pea kätte talv, aga kui keset tänavat toretseb juhatusmärk „Ohtlik koht või teeäär”, on karta, et sahajuht Astri tänavale ei kipugi. Ja lumi jääb lükkamata. Ometi tehti seda tööd läinud talvel Toivo hinnangul hindele viis pluss.

Toivo on linnavalitsust appi kutsunud nii telefonitsi kui meilitsi. Ei midagi. „”Jah, oleme kursis, see on suurem töö, me vaatame” – ongi kogu vastus,” kurjustas ta.

Toivot valdab kuri kahtlus, et linnavalitsuse ametnikel on probleemist sootuks vale ettekujutus, sest korra olukorraga tutvumas käinud preili kepsutanud oma kõpskingadega asfaldil, vaevumata enda silmaga veenduma, et truubitorud on täiesti terved. Mitte katki, nagu raes teekatte vajumise põhjuseks arvatavat.

„Nemad väitsid, et on puruks, aga nad on terved,” laiutas Toivo käsi. „Nemad sinna alla vaatama ei läinud, nad on nii mugavad.”

Samal ajal pole linnakodaniku arvates tegemist suure tööga, mille tarvis peaks kokku ajama armee töömehi ja tänavatäie masinaid. Kui viimati kõnealust kohta üle-eelmisel aastal paigati, käis see kähku. „Lõigati tükk välja, kild alla ja asfalt peale. Tegelikult ei pandud asfaltigi, oli aukude täitmise pigipihusti ja peen killustik, pool tundi ja tehtud,” meenutas rääkija.

Praegu pole Toivo hinnangul neidki väheseid masinaid tarvis kohale ajada, sest need on juba tükkis meestega läheduses Lille tänaval. Pealegi, kui jätta tänavakate kiiresti korda tegemata, pääseb vihmavesi läbi katkiste kohtade asfaldi alla teealust veel rohkem kahjustama.

Võib-olla saab tänav korda

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas ütles, et selle juhtumiga on kursis nii linna liiklusspetsialist kui majandusosakonna juhataja, ent lootus olukorra peatsele parenemisele Astri tänaval on hägune.

„Justkui pisikene auk, nii et võtaks ise labida ja teeks korda, aga ei tee. Need tööd ei käi niimoodi,” nentis Murakas. „Kui teha, siis sedaviisi, et pidama jääb: küll ehk mitte viieks aastaks, aga vähemalt suurema remondini.”

Nii ei tihanudki nõunik öelda, millal teekatte parandajad Astri tänavale jõuavad. Tõdes vaid, et kõnealusesse paika on plaanitud avariiremont, põhjalikumaid töid seal tänavu ei toimu. „Loodan küll, et võetakse ette veel sel aastal, aga garantiid ei ole, et tänav enne lumelükkamise perioodi korda saaks,” lausus Murakas. „Truubiremont on suur töö, mis võtab päris hea summa raha.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles