Mägiveised pääsesid lõhutud aedikust välja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli Pärnu rannaniidule toodud šoti mägiveist pääses laupäeva õhtul aedikust välja ja neid võis näha jalutamas randa viiva tee ääres.
Neli Pärnu rannaniidule toodud šoti mägiveist pääses laupäeva õhtul aedikust välja ja neid võis näha jalutamas randa viiva tee ääres. Foto: Sven-Erik Volberg

Eile õhtul pääses neli Pärnu rannaniitu puhtaks sööma toodud Šoti mägiveist oma aedikust välja, mitu jalutajat kohtas pudulojuseid ühisgümnaasiumi tagant randa viiva tee ääres.

Eile kella 17.30 paiku ranna poole jalutanud Sven-Erik Volbergi sõnutsi nägi tema kaht omapäi patseerinud mägiveist, teised olid oma aedikus.

“Mind nad ei häirinud, nendega kohtumine oli isegi lõbus, kuid üks vanem härra, kes mopsiga jalutas, paistis olevat natukene ehmatunud,” ütles ta.

Volberg ei osanud öelda, kust veised aedikust välja pääsesid, sest ühtegi katkist kohta talle aias silma ei hakanud. Et aediku juures ei olnud silti, ei osanud ta vabadusse pääsenud veistest kellelegi teatada.

Veiste omaniku Georg Artma jutu järgi pääses aedikust välja neli looma, kes tänaseks karja juurde tagasi toimetati.

Artma sõnade kohaselt pääsesid sarvilised piiratud alalt välja lõhutud aia kaudu. “Aed oli väljastpoolt sissepoole pikali lükatud. Keegi on seda kahel õhtul lõhkunud,” ütles ta. “Praegu tegeleme sellega ja täna õhtuks peaks aed korda saama.”

Artma ütlust mööda saavad veised Pärnu rannaniidul nosida viimaseid päevi. “Süüa on neil väheks jäänud. Lähipäevadel toome nad Pärnust ära,” lausus veiste omanik.

Šoti mägiveised on Pärnu rannaniidul projekti “Linnalehmad” raames, mille eesmärk on taastada Pärnu ligi 250 hektarit roostunud rannaniite ja rannikulõukaid, rajada hooldamiseks vajalik taristu (aiad ja loomade varjualused), luua kaitsealale külastusvõimalused ja korraldada üritusi rannaniidu naabrusse jäävatele linnaelanikele ja Pärnu külalistele. Projekti kogumaksumus on 1,14 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles