Diakooniakeskus jagab toiduabi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu diakooniakeskus jagab abivajajatele Soomest saabunud puuvilju ja jogurtit.
Pärnu diakooniakeskus jagab abivajajatele Soomest saabunud puuvilju ja jogurtit. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu diakooniakeskuse töötajatel on kibekiired päevad, sest abivajajatele tuleb laiali jagada nädalavahetusel Soomest Pärnusse jõudnud jogurtid ja kiirestiriknevad puuviljad.

Pärnu diakooniakeskuse juhataja Erika Kuke sõnutsi tõi Soome pensionär Usko Salminen neile kaks külmkapitäit jogurteid ja mitu kasti puuvilju. „Kaupa oli kokku tonni jagu,“ märkis Kukk.

Kuke jutu järgi on diakooniakeskuse abivajajate nimekirjas Pärnust 125 peret, kellele korra kuus või kiiremini rikneva kauba korral korra nädalas neid ootavast toidukorvist teada antakse. „Praegu helistamegi peredele ja palume meie juurest läbi astuda,“ ütles Kukk.

Nädalavahetusel korraldas diakooniakeskus kogumispäevad Selveris, kus Toidupanga egiidi all koguti ligi 900 ühikut kauasäilivat toidukaupa. Kõige rohkem kogunes kogumiskastidesse konserve ja purgisuppe ning maiustusi.

Et peale Rimi on Toidupangale Pärnus abikäe ulatanud Selveri kett ja Maxiama, kavatsetakse toidukogumiskampaaniaid hakata Pärnus korraldama korra kuus.

Sel laupäeval teeb Pärnu diakooniakeskus infotunni toidukogumiskampaaniate läbiviimiseks, millel vabatahtlikele abilistele jagatakse päevikud ja passid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles