Põhikooli konverents vaatab targalt tulevikku

Ille Rohtlaan
, Koidula kooli õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: logo

Pärnu Koidula gümnaasiumis saab neljapäeval, 18. oktoobril taas teoks konverents põhikoolile. Sel aastal kannab see pealkirja „Targalt tulevikku“ ja keskendub karjääriteemale.

Konverentsi väisavad ka külalised Soomest, kes räägivad nii Koidula kooli kui linna õpetajatele  Soome haridus- ja õppenõustamissüsteemist.

Koidula kool on aastast 2011 karjääriteenuste pilootkool: Innove programmis osalemine pakub  võimalust rakendada kohustuslikku õppekava läbivat teemat „Elukestev õpe ja karjääri planeerimine“, mille eesmärk on  õpilaste kujunemine isiksuseks, kes on valmis õppima kogu elu, täitma eri rolle muutuvas õpi- , elu- ja töökeskkonnas ning kujundama oma elu teadlike otsuste kaudu, sealhulgas tegema mõistlikke valikuid.

Konverentsi üldkogu peaesineja on Tartu ülikooli avalike suhete peaspetsialist Kadri Kunnus, kes räägib avalikest suhetest avalikus sektoris. Veel on kavas õpilasettekanded „Looduslikud indikaatorid“ ja „Karoli Hindriksi edulugu“.

Konverentsipäev on edasi sisustatud tegevustega arvukates töötubades: neis räägitakse ettevõtlikkusest, koostatakse mini-äriplaane, ehitatakse roboteid, tutvutakse arvutil juhitava CNC-freespingiga ja tikkimisprogrammiga 5D Embroidery. Valida saab veel toidukeemia labori ja juuksuri töötoa vahel, osalejaid oodatakse ka töötubadesse „Mis on minu reisikohvris“ ja „Hea töökoha saladus“. Tutvustatakse arsti elukutset ja arvutiklassis viiakse läbi Facebooki-töötuba. Peale selle saab tarkusi teemal „Noored ja töö“ ja teha kutsesobivustesti.

Konverentsi külalised Soomest on sealse karjäärikoordinaatorite assotsiatsiooni viitsepresident Satu Haime Anneli, kes töötab Helsingi kujutava kunsti gümnaasiumi õppejuhi ja -nõustajana ning on paljude õpikute autor. Tiina Valtonen on Myllypuron kooli õppenõustaja, õpikute autor. Töötubade järel kell 14 esinevad nad loenguga Soome haridus- ja õppenõustamissüsteemist. Seda kuulama oodatakse õpetajaid kogu Pärnu linnast.

Aastakümnetepikkuse traditsiooniga KoKoKo ehk Koidula kooli konverents sai kolm aastat tagasi põhikooli konverentsi näol endale noorema venna: põhikooliosa oma teadusüritus kandis eelmisel aastal pealkirja „Teaduse ja tehnika areng – uued innovaatilised tehnoloogiad“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles