Pärnus pärsiti patsientide vastuvõttu haiglasse

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haiglas jätkus eile streik sellega, et lõpetati plaaniliste lõikuste tegemine.
Pärnu haiglas jätkus eile streik sellega, et lõpetati plaaniliste lõikuste tegemine. Foto: Urmas Luik

Pärnu haiglas arstide streiki koordineeriva juhtgrupi kõneisik Ave Aava ütles eile pärastlõunal, et plaaniliste haigete vastuvõtu piiramine haiglaravile puudutas “mõnda inimest”. Samal ajal tunnistas Aava, et iga streigipäevaga lisandub haigeid, kes plaaniliselt neile öeldud ajal haiglaravile ei pääse.

“Viimased plaanilised lõikushaiged võeti haiglasse pühapäeval ja nendega tegeleme ravi lõpuni,” ütles Aava. “Edaspidi on plaaniline statsionaari vastuvõtt osaliselt piiratud, mis tähendab, et alaealisi, rasedaid, onkoloogilisi haigeid ja patsiente, kelle haiguskulg võib kujuneda kiiresti tõsiselt tervistkahjustavaks, võetakse haiglasse plaaniväliselt.”

Aava selgitas, et streikivad arstid viibivad tööl, mitte tööst eemal, mis tähendab, et kuigi arstid on plaanilisi ambulatoorseid ja nüüd ka statsionaarseid vastuvõtte pärssinud, leidub arstidele piisavalt erakorralist tööd, millega oma tööaega täita.

Streigi ajal töötavad tavatingimustel edasi kiirabi, erakorralise meditsiini osakonnad, verejaamad ja sünnitusabi.

“Ootame streigi lõppu,” tunnistas Aava eile.

Pärnu regionaalhaigla arstidest on üleriigilise streigiga ühinenud ligikaudu 80.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles