Tralli mudilased võtsid leivateo ette

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tralli lasteaia leivanädal.
Tralli lasteaia leivanädal. Foto: Erakogu

Pärnu Tralli lasteaias peeti leivanädalat, et väärtustada leiva tähtsust laste igapäevasel toidulaual ja suunata laste tervislike toitumisharjumuste kujunemist.

Kogu nädala jooksul pakuti lastele vahepaladena leivasnäkke: suhkruseid leivakommikesi, küüslauguleibu, krõbedat rukkileiba ja musta leiba. Nädala lõpus valmistas iga rühm leivast midagi maitsvat ja omapärast. Valminud küpsetistest ja suupistetest pandi välja näitus, mida terve lasteaiapere uudistamas käis. Lapsed olid võlutud mõnusast leivalõhnast ja kõige suuremat rõõmu pakkus neile leivahõrgutiste valmistamine.

Traksiku rühma lastele oli leivanädala üheks põnevamaks osaks see, kui nende oma rühma emmed lasteaias leiba küpsetasid. Lastele pakkus leivategu suurt põnevust ja üheskoos said ära proovitud leivataigen ja ahjusoe leib.

Pisikestel sõimelastel käis leivanädalal külas ka politseionu, kes rääkis lähenevatest pimedatest õhtutest, tutvustas lastele helkurit ja näitas pisikestele Tupsu rühma lastele, kuidas see pimedas helgib. Kõige rohkem rõõmustas lapsi, kui politseionu nende jopedele helkurid kinnitas ning turvalist ja toredat sügist soovis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles