Pärnumaalt on teada antud üheksast ohtlikust rajatisest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevuluugita tuletõrje veevõtu koht Pärnus Lubja tänaval.
Kaevuluugita tuletõrje veevõtu koht Pärnus Lubja tänaval. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tehnilise järelevalve ameti ja päästeameti aprillis algatatud kampaaniaga on päästeala infotelefonil teada antud 181 ohtlikust rajatisest, Pärnumaalt on tulnud üheksa teadet.

Tehnilise järelevalve amet ja päästeamet tuletavad meelde, et katmata ja katkiste luukidega kaevudest ning muudest ohtlikest rajatistest tuleb teada anda päästeala infotelefonil 1524. Esmase ohu kõrvaldamiseks võiks ohtliku rajatise avastanud inimene ohuala olemasolevate vahenditega märgistada või piirata.

Infotelefonil helistajalt küsitakse andmeid, mis aitavad võimalikult täpselt määrata ohtliku rajatise asukohta, rajatise tüüpi (näiteks kaaneta või katkise luugiga kaev, maa-alune mahuti, sissekukkunud kelder vms), objekti ohtlikkust hinnata aitavaid parameetreid (ava või augu sügavus ja läbimõõt) ning helistaja kontaktandmeid juhuks, kui hilisemalt tekib raskusi rajatise üles leidmisega.

Päästeala infotelefonil laekunud info ohtlike rajatiste kohta edastatakse kohalikule omavalitsusele, tehnilise järelevalve ametile ja põllumajandusametile, kes selgitavad välja rajatise omaniku ja teevad vajadusel ettekirjutuse ohutuse tagamiseks vajalike tegevuste kohta. Ettekirjutuse tegija jälgib selle täitmist ja rakendab omalt poolt meetmeid ohu võimalikult kiireks likvideerimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles