Linlane pahandas ja tänavaremont tulebki

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealtnäha ilusa Astri tänava paar meetrit lausa kisendavad remondi järel.
Pealtnäha ilusa Astri tänava paar meetrit lausa kisendavad remondi järel. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsuse suhtumine Rääma oja truubi kohal lohku vajunud Astri tänava teekatte parandamisse ajas olukorrast Pärnu Postimehele kurtnud Toivo Jõesaarel südame täis.

„Nende vastus ei rahulda mind absoluutselt – võib-olla enne lumekoristust, võib-olla, aga garantiid ei anna,” kommenteeris Jõesaar Pärnu linnavalitsus avalike suhete nõuniku Maria Murakase sõnu, et Astri tänav võib sel aastal enne talve korda saada, kuid sajaprotsendilist tagatist selleks pole. „Hakkasin üle keha värisema, kui lehest seda vastust lugesin – võib-olla enne lume tulekut.”

Linn on kurt ja kõrk

Olgu meenutatud, et jutt on Pärnu Postimehes 11. oktoobril ilmunud artiklist „Linn jääb äravajunud Astri tänavale alla”, milles Jõesaar tõdes, et linn pole vaevunud korduvale teavitamisele vaatamata parandama lohku Astri tänava kattes. Selle tagajärjel võib tänav talvel lumme mattuda, sest lumesahad ei pääse seda puhastama.

Linnavalitsuse avalike suhete nõuniku sõnadest luges Jõesaar välja sedagi, et kuigi väidetakse vastupidist, pole rae rahval probleemist õiget ülevaadet.

Jutt ei käi üldsegi vaid väikese augu parandamisest teekattes, sest peale asfaldi on ohtlikult ära vajunud tee serv.

„Mõõtsin ära: teest 30 cm ja 80 cm on ka muru sees suured augud,” ütles Jõesaar. „Oleme neid püüdnud oma jõududega täita, et keegi oma käe- või jalaluid katki ei kukuks – lapsed tulevad koolist ja astuvad kõmm! auku, ega lehehunniku alla näe.”

Kõige valusamini lõikab Jõesaare hinge tõdemus, et kuigi Astri tänava valdavalt pensionäridest elanikud on aastaid heast tahtest koristanud ja kasinud linna üldkasutatavat territooriumi, ka tänava otsa paigaldatud pakendijäätmete konteineri ümbrust, on seesamune linn nüüd nende abipalve suhtes kurt ja kõrk.

Kuid kestnud hoovõtt

Eriti tobe on olukord seoses konteineriga, mida Pärnu pakendijäätmete kogumiskohtade nimekirjas polegi. Totter sellepärast, et kui tänaval lendavast prahist meeleheitel elanikud üritavad konteineri täissaamisest telefonitsi teada anda, ei saa keegi aru, millest jutt käib – mis konteiner, kus konteiner?

„Kui meie ei hooldaks, oleks seal poolemeetrine kuluhein ja prahimäed – see on nüüd siis tänu,” laiutas Astri tänava elanik käsi. „Neil võttis neli kuud, et panid planeeringusse avariiremondi – loen artiklist niimoodi välja, sest mai lõpus või juuni alguses teatasime esimest korda, et see auk sinna tekkis.”

Jõesaar märkis, et ei tema, ei keegi teine Astri tänava elanik nõua tähtsate tegemistega hõivatud linnalt Rääma tänava truubi kohal äravajunud Astri tänava välkkiiret kapitaalremonti, ent hädapärased tööd võiks linn seal lähemal ajal siiski ette võtta.

„Jutt on elementaarsest: et see märk sealt keset teed ära saaks ja augud kaoks – sihuke elementaarne pisiremont, nii et me talve üle elaksime,” sõnas Jõesaar.

 Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik kostis linlase avaliku pahandamise peale, et hädapärane esmane töö tehakse sellel aastal Astri tänaval ikkagi ära. Millal, ei ole veel teda, kuid remont on tööde järjekorras.

„Truupi seal parandama ei hakata, see on suurem töö, aga tänav silutakse ära enne lume tulekut,” ütles nõunik Murakas. „Siis kevadel vaatavad edasi, kuidas, mis ja kui palju.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles