Koidula gümnaasiumis prooviti ametioskusi

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommide valmistamise õpitoas näitasid Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilased, kuidas valmistada trühvlipallikesi. Esiplaanil Kristel Mere.
Kommide valmistamise õpitoas näitasid Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilased, kuidas valmistada trühvlipallikesi. Esiplaanil Kristel Mere. Foto: Urmas Luik

Pärnu Koidula gümnaasiumis peeti eile põhikooli konverentsi, mille raames toimus 16 karjääriteemalist õpituba ja võõrustati Soome külalisi, kes tutvustasid pedagoogidele Soome haridus- ja õppenõustamissüsteemi.

“Mõtlesime, et seekordne konverents võiks olla karjääriteemaline, kus õpilased saaksid õpitubades aimu eri ametitest. Et leida spetsialiste, pöördusime oma kooli vilistlaste poole,” kirjeldas konverentsi korraldaja õpetaja Kaja Tammetalu.

Koidula kool on aastast 2011 karjääriteenuste pilootkool: Innove programmis osalemine pakub võimalust rakendada kohustuslikku õppekava läbivat teemat „Elukestev õpe ja karjääri planeerimine“, lisas Tammetalu. Konverentsi peaesineja oli Tartu ülikooli avalike suhete peaspetsialist Kadri Kunnus, kes rääkis avalikest suhetest avalikus sektoris.

Publikule kanti ette uurimused „Looduslikud indikaatorid“ ja „Karoli Hindriksi edulugu“. Gümnaasiumi igal 7.-9. klassi õpilasel on võimalus osaleda järjest kahes töötoas.

Töötubade teema oli ettevõtlikkus, koostati miniäriplaane, ehitati roboteid, tutvustati arvutil juhitavat CNC-freespinki ja arvuti abil tikkimist tikkimisprogrammiga 5D Embroidery.

Valida sai veel toidukeemialabori ja juuksuri töötoa vahel, töötube „Mis on minu reisikohvris“ ja „Hea töökoha saladus“. Tutvustati arsti elukutset ja tehti kutsesobivustesti.

Konverentsi külalised Soomest olid sealse karjäärikoordinaatorite assotsiatsiooni viitsepresident Satu Haime Anneli, kes töötab Helsingi kujutava kunsti gümnaasiumi õppejuhi ja -nõustajana ning on paljude õpikute autor, Tiina Valtonen on Myllypuron kooli õppenõustaja ja õpikute autor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles