Pärnu endine linnavolinik astus korruptsioonisüüdistusega kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Männe.
Kalev Männe. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohtus algas eile protsess Pärnu endise linnavoliniku, ärimehe Kalev Männe üle, kes uurimisandmetel üritas anda politseinikule altkäemaksu.

Kui Männel lasub süüdistus altkäemaksu andmise katses, kusjuures seda on tehtud vähemalt teist korda, siis koos Männega sai juriidilise isikuna süüdistuse ka Vox Bizness OÜ.

"Kalevit süüdistatakse selles, et olles osaühingu juhatuse liige, pakkus ta politseiametnikule kõrgepalgalist ametikohta, et see lõpetaks osaühinguga seotud kriminaalmenetluse," ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm BNSile.

Rohkem prokuratuur süüdistust ei kommenteeri, kuna kohus kuulutas protsessi kinniseks. Nimelt on Männe süüasjaga seotud veel üks kriminaaluurimine, mis on praegu alles kohtueelses menetluses, seetõttu taotleski prokuratuuri Männe protsessi kinniseks kuulutamist.

Eile alanud protsessil ei tunnistanud Männe end süüdi. Kohus jätkab protsessi 1. novembril, kui on plaanis kohtulikud vaidlused.

Männe sai valimistel Reformierakonna nimekirjas kandideerides Pärnu linnavolikokku möödunud kümnendi lõpus. 2009. aasta kevadel lõpetas Pärnu linnavalitsus tema volinikuvolitused tema enda soovil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles