Riigikohus võttis julma mõrva süüasja lahendamiseks lisaaega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Riigikohus võttis lisaaega, et langetada otsus mõrvas süüdistatava kahe noormehe kaasuses.

Algselt pidi riigikohus kuulutama lahendi 1992. aastal sündinud Martin Meriranna ja 1981. aastal sündinud Kardo Kruusmaa süüasjas hiljemalt reedeks, kuid juhindudes kriminaalmenetluse seadustikust, pikendas kriminaalkolleegium kohtuotsuse tegemise tähtaega 26. novembrini.

Pärnu maakohus karistas mullu 12. detsembril 1992. aastal sündinud Martin Meriranda mõrva ja kehalise väärkohtlemise eest kaheksa aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, 1981. aastal sündinud Kardo Kruusmaa pidi aga sama süüdistuse eest vastu võtma 12aastase vangistuse.

Oma süüd protsessi algusest peale eitanud noormehed viisid kaasuse Tallinna ringkonnakohtusse, kuid teise astme kohus leidis 5. märtsil, et maakohtu otsus on igati pädev ja selle muutmiseks puudub alus.

Korrakaitsjad said veretöö kohta teate 2009. aasta ööl vastu 16. veebruari kella 1.50 ajal, kui Pärnumaal Kaismal leiti ühest talust 52aastase mehe peksmisjälgedega surnukeha.

Politsei alustas juhtunu asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlust ning pidas vahetult pärast surnukeha avastamist kahtlustatavana kinni Meriranna ja Kruusmaa.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas prokuratuur neile süüdistuse mõrvas, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kuni eluaegse vangistuse. Nooremale süüalusele ei saanuks kohus mõista siiski kümneaastasest vangistusest rangemat karistust, sest ta oli kuriteo sooritamise ajal alaealine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles