Endla fotoseiklus avaneb viimast korda

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pablo Picasso kuulsa “Nutva naise” näomaalingu taha peitub idee autor Kaili Viidas (pildil).
Pablo Picasso kuulsa “Nutva naise” näomaalingu taha peitub idee autor Kaili Viidas (pildil). Foto: Ants Liigus

Homsest 29. novembrini näeb Endla Teatrikohvikus ja Küüni koridoris viimast korda Kaili Viidase ja Kalle Veesaare teatraalset fotoseiklust läbi kunstiajaloo ja reede õhtul avab Carmen Lansberg Endla teatrigalerii sammassaalis oma näituse „Muliseb“.

Väljapanekut „Armastusega End(l)ale”, kus Endla näitlejad ja tuntud Pärnumaa inimesed on kuulsate maalide tegelaskujud, on aasta jooksul menukalt eksponeeritud kümmekonnas Eesti linnas.

Novembri lõpus saavad mullusel oksjonil töid omandanud kunstisõbrad oma ostud lõpuks kätte, nii et huvilistel on tõepoolest viimane võimalus suurt huvi tekitanud väljapanekuga tutvuda.

Reedel näituse avav Carmen Lansberg on lõpetanud Eesti humanitaarinstituudi kultuuriteaduste erialal, täiendanud end vahetusüliõpilasena Rooma kaunite kunstide akadeemias ja olnud praktikal Londonis ja San Franciscos.

2010. aastal kaitses Lansberg Eesti kunstiakadeemia vabade kunstide teaduskonna maalikunsti osakonnas bakalaureusekraadi. Ta on osalenud näitustel 2007. aastast.

Endla näituse lubas kunstnik kokku panna joonistustest ja maalidest, mis tehtud käesoleval aastal. “Maalid sündisid osaliselt Pärnus, kuhu ma kevadel paariks kuuks elama naasin,” tutvustas Lansberg.

Samu joonistusi on kunstnik osalt eksponeerinud Haapsalu linnagaleriis näitusel “Seikluspilte meilt ja mujalt” 2011. aastal ja maale käesoleval aastal Tallinnas Hobusepea galeriis väljapanekul “Iha tundmatu subjekt”.

“Muliseb” on näitus, kus teosed jutustavad “maa ja ilma kokku”. Joonistused on seiklusjutud eri maailmadest ja tundmatutest sfääridest, maalid on lugu inimeseks saamisest, muutumisest ja arenemisest. Tööde vormgi on mulisev.

Näituse avamisel saab vaadata kunstniku samateemalist performance’it ja väljapanek jääb avatuks 29. novembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles