Pärnumaa eakaim peab 104. sünnipäeva

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori valla elanik Alma-Katarina Puusepp tähistab täna oma 104. sünnipäeva ja on ühtlasi Pärnumaa vanim elanik.
Tori valla elanik Alma-Katarina Puusepp tähistab täna oma 104. sünnipäeva ja on ühtlasi Pärnumaa vanim elanik. Foto: Urmas Luik

Tori valla elanik Alma-Katarina Puusepp saab täna 104aastaseks ja on Pärnumaa vanim elanik. Temast järgmine on maakonnas vanuselt Kata Kaar, kes 26. septembril sai 103aastaseks.

Esmaspäeval lähevad kõrgesse ikka jõudnud Alma-Katarina Puuseppa tema koju Piistaoja külla õnnitlema Tori vallavanem Mart Vaiksaar ja sotsiaalnõunik Silvi Pool. Väärikale tähtpäevalisele viivad valla esindajad lillekimbu ja kohalike meistrite küpsetatud tordi.

Kuu aja eest, oktoobri alguses oli tähelepanuväärne 100. sünnipäev Tori valla Tohera küla elanikul Amilde Jürimäel, keda koduvalla esindajad tavakohaselt õnnitlema tulid.

Tori kandis Veski talus möldri perre kuuenda lapsena sündinud Alma-Katarina Puusepp õppis kodumajanduskoolis ja tulevasele kaasale ütles jah-sõna 1927. aastal. Perre sündisid poeg ja kolm tütart, kellest üks emaga jäänud. Alma-Katarina tegi põllu- ja laudatööd Piistaoja talus tuntud põllumajandustegelase Theodor Pooli talus, tema mees Aleksander Puusepp oli sepp.

Ülikõrgesse ikka jõudnud naine ütles oma pikaealisuse saladuseks, et ta on olnud korralik tüdruk, osanud au hoida.

Pärnu maavalitsuse rahvastikutoimingute talituse juhataja Liis Rausk märkis, et Pärnumaal elab 12 naist-meest, kes eluteel on jõudnud 100. verstapostini, ja kaks on sellest kaugemal. Jõulukuus tähistab 100. sünnipäeva veel teadaolevalt kaks inimest.

Eesti läbi aegade vanim naine on elanud 112- ja mees 107aastaseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles