Lasteaiatasu ei tõuse

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed ongi kallid, aga vähemalt järgmisel aastal linnavalitsus rohkem raha ei taha.
Lapsed ongi kallid, aga vähemalt järgmisel aastal linnavalitsus rohkem raha ei taha. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus saatis volikogusse eelnõu, mille järgi jääks lasteaedade kohatasu Pärnu lasteaedades järgmisel aastal samaks, küll võib osas lasteaedades toiduraha suureneda.

Kui volikogu eelnõu vastu ei võta, suureneks lasteaedade kohatasu alampalga tõusu tõttu. Ujulaga lasteaedades on kohatasu praegu 41.70 ja ujulata lasteaedades 33.36 eurot kuus, kuid kohatasud on seatud sõltuvusse eelneva aasta töötasu alammäärast.

Jättes volikogu määruse muutmata, tõuseks kohatasu ujulaga lasteaedades 1.80 ja ujulata lasteaedades 1.44 euro võrra. Eelmisel aastal oli töötasu alammäär Eestis 278, tänavu 290 eurot kuus. Volikogu kehtestatud 12 protsenti töötasu alammäärast ujulata lasteaedades ja 15 protsenti ujulaga lasteaedades viiks kohatasu 34.80 ja 43.50 euroni.

Selleks, et kohatasu jääks endiseks, teeb linnavalitsus volikogule ettepaneku arvestada lasteaedade kohatasu järgmisel aastal 2011. aasta töötasu alammäära järgi ehk lähtudes 278 eurost.

“Kui eelmisel aastal kohatasu tõsteti, ütlesin, et kahe või kolme aasta jooksul kohatasu ei muutu,” lausus abilinnapea Jane Mets. Ülejärgmise aasta kohta lubaduste andmine ei pruugi olla enam tema võimuses, ent senise linnavalitsuse soov on säilitada lasteaedade kohatasud samal tasemel 2014. aastalgi.

Mullu, kui volikogu lasteaedade kohatasu tõstis, põhjustas see lapsevanemate pahameeletormi, sest Tallinna ja Tartu tasud olid väiksemad.

Linnapea Toomas Kivimägi lohutas, et lapsed ongi kallid, ja selgitas, et linnal on kavas avada kaks sõimerühma lasteaias Trall ja kaks lasteaiarühma Hansagümnaasiumi väikeses majas.

Kui pereabikeskusest vabanenud Tralli ruumides on linn sõimerühmad avanud juba kevadel, siis Hansagümnaasiumi majas on lasteaiarühmade avamine veninud.

Kohatasu pole lapsevanemate ainus kulu. Toiduraha suuruse otsustab iga lasteaia hoolekogu ja Metsa jutu järgi arutatakse praegu lasteaedades, kas seda järgmisest aastast tõsta. Otsuseid pole enamikus lasteaedades veel langetatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles