Tiit Kuusiku konkursi võitis Leedu bariton

, laulja ja literaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi võitis Leedu bariton Jevgeni Chrebtov.
Konkursi võitis Leedu bariton Jevgeni Chrebtov. Foto: Ants Liigus

Pühapäeval lõppes Pärnu Kuninga tänava põhikooli aulas teine Tiit Kuusiku nimeline rahvusvaheline kammerlauljate konkurss.

Seekord tuli Kuusiku konkursile 19 osavõtjat viiest riigist: Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt ja Belgiast, neist 13 lauljat esimeses ja kuus teises grupis. Esimese grupi moodustasid lauljad, kel aastaid kuni 35, teise grupi juba staažikad vokalistid alates 36. eluaastast.

Võistluse tase oli märkimisväärselt kõrge ja seda mainisid kõik žüriiliikmedki. Esimesest voorust pääses edasi 13 lauljat, kes kõik esitasid teises voorus konkursi kohustusliku pala, Franz Schuberti „An die Musik“.

Heatahtlik žürii andis esimeses grupis välja neli kolmandat kohta, mille pälvisid Mihhail Gavrilov Venemaalt, Julietta Kocharova Belgiast, Renata Dubinskaite Leedust ja Ksenia Kuchukova Eestist. Teises grupis omistati kolmas koht Maria Ponomarevale Venemaalt ja Saule Šerytele Leedust.

Teise koha väärilisteks tunnistati esimeses grupis Leedu lauljad Jomante Brazdeikiene ja Raimundas Juzuitis ning teises grupis Läti sopran Kristine Gailite.

Esimene koht esimeses grupis määrati Leedu baritonile Jevgeni Chrebtovile, teises grupis jäi esikoht välja andmata.

Konkursi parimateks kontsertmeistriteks tunnistati Nijole Ralyte esimesest ja Dace Klava teisest grupist. Kuninga tänava kooli eriauhinna laulu „An die Musik“ parima esituse eest sai Raimundas Juzuitis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles