Isadepäeva ehivad maod ja jõustruktuurid

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval saab muuhulgas teada, kui kõrgele pääseb Pärnu pikima redeliga.
Pühapäeval saab muuhulgas teada, kui kõrgele pääseb Pärnu pikima redeliga. Foto: Ants Liigus

Pühapäevane isadepäev ei hiilga Pärnus küll erilise üritusterohkusega, kuid tõeliselt mehist meelelahutust leiab spaa- ja konverentsihotelli Strand perepäevalt, kus on väljas eritehnika ja toimuvad jõukatsumised.

Nii Strandis sees kui maja ees toimuval üritusel on spaa- ja konverentsihotelli müügi- ja turundusjuhi Lily Allase teatel kohal politsei koos politseiautoga, päästeamet koos tuletõrjeautoga ja Kaitseliit oma autoga.

Isad saavad jõudu katsuda

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri korrakaitsebüroo vabatahtlike koordineerija Indrek Kõivu teatel tulevad üritusele Pärnu noorsoopolitseinikud ja piirivalvur koos koeraga.

Demonstreeritakse politseisõidukit ja selle varustust ning näha saab, kuidas koer otsib autost narkootikume. Majas tutvustavad noorsoopolitseinikud oma tööd ja saab kasutada alkoprille.

Kaitseliidu Pärnumaa maleva nooreminstruktor Dmitri Ivannikov lubas, et väljas on Kaitseliidu relvastus ja varustus.

Päästeamet omakorda näitab, kui kõrgele ulatub Pärnu pikim redel, mitu meetrit voolikuid peidab endas päästeauto ja julgemad saavad proovida päästevarustust. Jagatakse ohutusalast nõu.

„Isadele tuleb käppa viskama päästekoer Nublu, kes on praegu tuulerõugetes,” lubas Lääne päästekeskuse ennetustöö büroo juhtivspetsialist Katrin Zagorski. “Seda, kuidas Nublu tuulerõuged sai, võib juba pühapäeval päästjatelt küsida.”

Veel saab isadepäeva üritusel tutvuda noorkotkaste ning kodutütarde ja spordiklubi FitLife tegevusega.

„Spordiklubi korraldab põnevaid võistlusi, mis ennekõike on mõeldud isadele, kuid osa võivad võtta ka teised pereliikmed,” lubas FitLife’i juhataja Raido Ilp.

Teine suurem isadepäeva ettevõtmine toimub pühapäeval Ammende villas.

Ammende villa müügijuhi Jaanika Rannula teatel tuleb neile isadepäeval külla minizoo juhataja Peeter Põldsam oma lemmikutega. Näha tuuakse püüton, boa ja mõni üllatuskülaline. Loomi saab katsuda ja koos nendega pilti teha.

Peale selle räägib Põldsam põnevaid lugusid oma eksootilistest lemmikutest.

Isadepäeva võtab kokku pühapäeval eakate avahoolduskeskuses toimuv seeniorlauljate kontsert, millega tehakse kummardus kõikidele isadele ja vanaisadele.

Seekordsel kontserdil esinevad eri aastate laulukonkursside võitjad. Kontserti juhatab seitse aastat laulukonkursi žüriid juhtinud Toomas Kuter.

Muuseumis perepäev

Homme toimub Pärnu muuseumis perepäev, mis ei ole küll otseselt isadepäevaga seotud, kuid tegevust jagub sealgi kõigis vanuses huvilistele.

Perepäeva põhirõhk on filmiaastanäitusel “Tähelepanu! Kaamera!”.

Üritusel tutvustab vana filmi- ja helisalvestustehnikat Jaak Elling, kelle kollektsioon ootab tuleval suvelgi huvilisi Tõstamaa mõisa keldris. Siia juurde sobib vaadata Eesti filmiarhiivist pärinevaid vanu kroonikafilme Pärnu linnast.

Lastele jätkub tegevust nii muuseumi lastenurgas kui väikeses animatsiooni töötoas, kus lapsed koos ühe väikese multika üles filmivad, et seda pärast suurel ekraanil koos vaadata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles