Pärnus avatakse Ülejõe lasteaia Väike-Kuke maja

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus avatakse Ülejõe lasteaia Väike-Kuke maja.
Pärnus avatakse Ülejõe lasteaia Väike-Kuke maja. Foto: Urmas Luik

Homme pärastlõunal avatakse Pärnu Ülejõe lasteaia Väike-Kuke maja. Renoveeritud hoones on kaks rühma ja kohti kuni 48 lapsele.

Väike-Kuke majas avatakse kaks rühma aiaealistele lastele vanuses 3-7 aastat. Kahe rühma peale on loodud neli õpetaja ja kaks õpetaja abi ametikohta. Osakoormusega hakkavad tööle muusika- ja liikumisõpetaja, logopeed, tervishoiutöötaja ning majahoidja. Lisandub perenaise ametikoht, mis hõlmab koristamist ja abitöid Ülejõe lasteaia köögis, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas.

Hoone on viidud vastavusse täna lasteaiahoonele esitatud nõuetega. Suuremad tööd olid laste riietus- ja tualettruumide ümberehitus. Hoone siseruumid on saanud lapsesõbraliku värvilahenduse. Maja keldrisse paigaldati drenaaž ja valati põrandad. Rajatud on tehnovõrgud, uuendatud osaliselt piirdeaeda, paigaldatud jalgväravad, sisustatud õueala kaasaegsete atraktsioonidega. Juurde ehitati kaks mängumajakest.  

Ehitustööd teostas OÜ LVeix Ehitus. Tööde maksumus oli 208 000 eurot.

1961. aastal avati aadressil Väike-Kuke 8a raudteetöötajate lasteaed. Maja oli ehitatud tolleaegse projekti järgi ja mahutas sõltuvalt ajahetkest kuni neli rühma.

1990. aastate alguses, Eesti Vabariigi taasiseseisvumisega koos, anti lasteaed hoonega üle linnale. Laste arv vähenes, venekeelne elanikkond lahkus Eestist ning lasteaed lõpetas tegevuse. 1998. aastal avati peale ümberehitustöid samas Hansagümnaasiumi algklasside maja. Laste arv vähenes sealgi, toimusid ümberkorraldused ja koolil kadus hoone järele vajadus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles