Fotorännak Riiast Aafrikasse

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Mets käis pildistamas Aafrika loodust.
Kristi Mets käis pildistamas Aafrika loodust. Foto: Kristi Mets

Pärnu haigla seintel on võimalik detsembri alguseni kaeda Marina Sihancova ja Kristi Metsa fotosid ning laste joonistusi.

Kristi Metsa fotonäitus “Mõnikord …” on mõtlemapanev sümbioos kaunitest loodus- ja loomafotodest ning filosoofilistest mõtteavaldustest. Fotoreisid on viinud teda peale Eesti looduse jäädvustamise näiteks Arktikasse ja Aafrikasse.

Mets rääkis, et on ise pildistanud vaid kaks ja pool aastat, kuid kaudselt üle kümne aasta, kuna kirjastuses töötades on ta vastutanud kalendritesse fotode valimise eest.

“Ühel hetkel teadvustasin endale, et vaatan loodust läbi kaamerasilma, ehkki endal veel fotoaparaatigi polnud. Peas käis klõps ja tahtsin pildistamist proovida,” avaldas ta.

Riiast pärit Marina Sihancova on teist aastat Tartu ülikooli Pärnu kolledži heaolu- ja spaateenuste disaini ja juhtimise magistrant. Fotograafias nimetab ta ennast amatööriks, kuid on selle kaudu leidnud oma õnne ja soovib seda vaatajaga jagada.

Raeküla Vanakooli keskuse eestvõttel asetleidnud Itaalia nädala raames joonistasid 4.-5. klasside õpilased pilte teemal “Pinocchio” ja neid võib nüüd imetleda haigla teisel korrusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles