Ametite ja hobide päeva sisustavad juuksuriõpilased ja sepp

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Gunnar Vares.
Sepp Gunnar Vares. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Laupäeval, 17. novembri keskpäeval on kõik põhikooliealised lapsed ja noored taas ametite ja hobide maailma kutsutud, seekord tuleb juttu juuksuri ja sepa tööst.

Kohale on lubanud tulla Pärnumaa kutsehariduskeskuse juuksuriõpilased Kätlin Nõmm, Pille Rämo ja Hanna-Kaisa Soon ning sepp Gunnar Vares Venuse Bastioni sepikojast.

„"Laheda leksikoni" andmetel võib innukas juuksekasvataja oma soengu küll poolteise meetri pikkuseks kasvatada, aga küllap tahaks temagi teada, kuidas oma juustega hästi läbi saada,“ rääkis ettevõtmise korraldaja raamatukogu lasteosakonna bibliograaf Signe Peeker. Seda ongi tulevased juuksurid Peekri ütlust mööda lahkesti nõus kõigile huvilistele rääkima, olgu siis tegemist poiste või tüdrukutega. Punutakse patse ja tehakse geelisoengut ning räägitakse juuksuri põnevast ja vajalikust elukutsest.

„Ilmar Trulli naljajuttu uskudes olevat sepad vanasti hoopis leiva- ja saiaseppadeks jagunenud ning hoolega saia sepistanud,“ jutustas Peeker. „Et aga välja tuli alati kõigest sepik, kandis nende töökohtki sepikoja nime.“

Eesti vanimast töötavast sepikojast raamatukokku tuleva sepa Gunnar Varese puhul pole küll kahtlustki, et ta ikka seda päris ehtsat tulist sepakunsti valdab. Selle tõestuseks on ta lubanud kõik huvilised raamatukogust otse üle õue oma sepikotta viia ja sealses ehedas olustikus sepatööst pajatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles