Koolinoorte kilvavõistlusel saatis edu Paikuse ja Koidula kooli

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälumängude mängujuht Jaak Känd.
Mälumängude mängujuht Jaak Känd. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti koolinoorte mälumängumeistrivõistluste Pärnumaa eelvoorus olid edukamad Paikuse põhikooli ja Koidula gümnaasiumi võistkond.

Koolinoorte mälumängu piirkondlikus eelvoorus tuli vastata 40 küsimusele ajaloost, poliitikast, geograafiast, loodusest, spordist, teadusest, tehnikast ja kultuurist.

Põhikoolide arvestuses sai 55 punktiga esikoha Paikuse põhikooli võistkond, kuhu kuulusid Danek Bergmann, Mall Haas, Egert-Marten Möller ja Karl Juhan Saks.

Sütevaka humanitaargümnaasiumi 9. klassi teine võistkond (Tom Liske, Ruuben-Jaan Rekkor, Joosep Vabamäe ja Edward Vetik) sai 46 punktiga teise koha. Kolmas oli 45 punktiga Vanalinna põhikooli võistkond (Timo Kudljakov, Nora Küüts, Ketlin Saar ja Helo Liis Soodla).

Põhikoolide mõõduvõtmisel osales 11 võistkonda.

Gümnaasiumide arvestuses tuli 64 punktiga esikohale Koidula gümnaasiumi võistkond, kuhu kuulusid Karl-Martin Jaup, Kristo Ment, Joosep Sarapuu ja Hanna-Stina Sonts). Teine koht kuulus 58 punktiga Sütevaka humanitaargümnaasiumi secunda võistkonnale (Margaret Pulk, Geia Randma, Kris Egert Rünkjanen ja Inge Marie Vihur) ning kolmas koht 57 punkti kogunud Pärnu ühisgümnaasiumi G3C  võistkonnale (Karl Jürgenstein, Rico Kõiv, Karl Mäe ja Reemet Okas).  

Gümnaasiumide võistlusel osales üheksa võistkonda.

Kummagi vanuseastme võitjad pääsesid edasi finaalmängu, mis toimub aprillis Viimsi keskkoolis.

Teistel võistkondadel on võimalus finaali jõuda läbi piirkondlike vahevoorude jaanuarikuus.

Koolinoorte mälumängumeistrivõistluste küsimused koostas Eesti mälumängu liit, mängu juhtisid Jaak Känd, Karin Känd ja Gert Köösel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles