Poolesaja mudilase tarvis valmis uus maja

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna pärastlõunal avati pidulikult 
Ülejõe lasteaia Väike-Kuke maja.
Täna pärastlõunal avati pidulikult Ülejõe lasteaia Väike-Kuke maja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus Väike-Kuke tänaval avati täna Ülejõe lasteaia värskelt remonditud maja, kus leiab päevakodu ühtekokku 48 aiaealist last.

Pidulikul lindilõikamisel tõusis tähtsate ametimeeste ja -naiste kõrval peategelaseks kolmeaastane Rocco Siigur, kes hakkab nüüdsest käima Väike-Kuke tänaval asuvas lasteaiamajas ja kelle nimi kõige esimesena just sinna majja lasteaia järjekorda pandi. Rocco elab samas lähedal.

Järgnenud avamisüritusel siseruumides tervitasid kohaletulnuid lauluga Ülejõe lasteaia mudilased, õnnitlusi jagasid linna teiste lasteaedade esindajad.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi märkis oma tervituskõnes, et uus hoone vajab nüüd nime, ja arvas, et selle leidmisega saavad kõige paremini hakkama sama maja lapsed ja õpetajad. Linna poolt kingiti mõlemale rühmale kott puuklotsidega.

Hoones hakkab tegutsema kaks rühma, lastega tegeleb neli õpetajat ja kaks õpetaja abi. Osakoormusega tulevad tööle muusika- ja liikumisõpetaja, logopeed, tervishoiutöötaja ja majahoidja. Nende kõrval asub tööle veel maja perenaine, kelle hooleks jäävad köögitööd ja koristamine.

Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Andrus Haugase sõnade järgi valmis linnas uus lasteaiahoone viimati 1985. aastal. Tõsi, praegu avatud maja pole päris uus, vaid on lasteaia tarvis ümber ehitatud. Viimati täitis see hoone Hansagümnaasiumi algklassidemaja funktsiooni.

Maja renoveeris osaühing LVeix Ehitus ja linnale läks see maksma 208 000 eurot. Kivimägi rääkis, et ehitustööd kujunesid kallimaks, kui nad algselt arvestasid.

Tänu sel aastal lisandunud uutele kohtadele linna lasteaedades ei tohiks Pärnu lastevanematele oma võsukeste hoidmisega probleemi olla. Küll on puudus sõimekohtadest. Linnapea käis avamisel välja mõtte, et uue sõimerühma võiks avada Tammsaare lasteaias.

1961. aastal avati Väike-Kuke 8a raudteetöötajate lasteaed. Maja oli ehitatud tolleaegse projekti järgi ja mahutas sõltuvalt ajahetkest kuni neli rühma.

1990. aastate alguses, Eesti Vabariigi taasiseseisvumisega koos, anti lasteaed üle linnale ja laste arvu vähenemisel lõpetas see tegevuse. 1998. aastal avati pärast ümberehitustöid samas Hansagümnaasiumi algklasside maja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles