Eestlane joob aastas 76 liitrit õlut

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllekannud..
Õllekannud.. Foto: Aldo Luud / SL Õhtuleht.

Alkohoolsetest jookidest tarbiti mullu Eestis kõige enam õlut, mida aasta jooksul joodi suisa 76 liitrit inimese kohta.

Eesti konjunktuuriinstituudi andmetel järgnesid õlule kääritatud joogid, nagu siider ja puuviljaveinid, mida tarbiti pea 15 liitrit inimese kohta.

Kanget alkoholi joodi 9,6 liitrit, sealhulgas 6,3 liitrit viina inimese kohta. Veini, mille tarbimine Eestis iga aastaga veidi suureneb, joodi 9,4 liitrit elaniku kohta.

 Lahjat segatud piiritusjooki Gin Long Drink joodi 7,7 liitrit inimese kohta.

Kokku tarbis eestlane puhast alkoholi 10,2 protsenti, mida on veidi rohkem kui kahel eelmisel aastal, kuid siiski vähem kui kriisi eel.

Alkohol on konjunktuuriinstituudi direktori Marje Josingu hinnangul eestlastele väga kergesti kättesaadav: enamik inimesi saab seda osta kodunt kümne minuti raadiuses.

Näiteks Soomes on kogu riigi peale 348 kange alkoholi poodi ja Rootsis 418, Eestis on neid 2509. Seega on Soomes 100 000 inimese kohta kuus ja Rootsis neli kanget alkoholi pakkuvat poodi, Eestis 195.

Josingu sõnade järgi on Põhjamaade kolleegid talle öelnud, et kui neil oleks alkoholipoliitika niisama liberaalne kui Eestis, jooksid sealsed elanikud end surnuks. (Tarbija24)

Kanget alkoholi müüakse

Soomes 348,

Rootsis 418 ja

Eestis 2509 poes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles