Jaansoni raja jätkamise takistused kadusid

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaansoni rada.
Jaansoni rada. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus leppis eile Lai 22 omaniku Einar Keldriga kokku, kes kui palju Jaansoni raja kaitseks ehitatava tugimüüri eest maksab, Pärnu jõe vasakkaldal jätkuva raja ehitus algab tõenäoliselt mais.

Kokkuleppe järgi tasub linn 46 000 – 50 000 eurot maksvast tugimüürist 20 000 eurot. Müür tehakse uue Jaansoni raja kõige madalamasse kohta, et jõevesi tõusu ajal rada ei uputaks.

“Teine võimalus oleks olnud maksta 700–1000 eurot aastas servituuditasu, mis teinuks sama summa 20 aastaga. Mul on hea meel, et kokkulepe saavutati ja Jaansoni raja jätkamiseks enam takistusi pole,” ütles abilinnapea Romek Kosenkranius.

Seni jõe paremkaldal, Ülejõe pool kulgeva Jaansoni raja edasiehitamiseks teisel pool jõge on kavandatud 1,9 miljonit eurot, millest 1,3 miljonit on Euroopa Liidu toetus. Kosenkraniuse prognoosi kohaselt korraldatakse detsembris rahvusvaheline ehitushange ja jaanuaris-veebruaris õnnestub tõenäoliselt ehitaja leida. “Tahaks, et aprillis oleks leping tehtud ja mais saaks ehitama hakata. Rada valmib sügisel, kõige optimistlikuma prognoosi järgi Jaansoni jooksuks (toimub septembri alguses, T. R.), aga pigem siiski oktoobris-novembris,” rääkis Kosenkranius.

Ligemale kolme meetri laiune kergliiklustee on ääristatud valgustite, pinkide ja laste mängukohtadega. “Ta pole lihtsalt asfalttee, vaid jõeäärne koht jalutamiseks ja väärtustab kogu jõekallast,” lausus Kosenkranius.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles