Lehekotid risustavad linnapilti

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Side ja Karusselli tänava nurgale on peale lehekottide toodud aiarisu ja ehitusprahti.
Pärnus Side ja Karusselli tänava nurgale on peale lehekottide toodud aiarisu ja ehitusprahti. Foto: Ants Liigus

“See on ikkagi meie kõigi linn,” tuletab Pärnu linnavalitsuse keskkonna peaspetsialist Sigrit Kasemets meelde nendele inimestele, kes ikka veel pole hea seisnud selle eest, et nende hooldusalalt saaksid puulehed või lehekotid viidud.

Pole ju selleks vaja teha muud, kui toppida lehed biolagunevatesse kilekottidesse ja helistada kohale Ragn-Sells, mis kotid tasuta minema viib. Juhul, kui need on rohelised. Mustade prügikottide eest tuleb prügiveofirmale maksta.

“Me loodame, et kui inimesed ei taha maksta, pakivad nad ümber, ega kellelegi ju meeldi, kui tal oma aia taga kotid seisavad ja seisavad ja seisavad,” ei mõista Kasemets neid, keda selline olukord ei häiri.

Kui biolagunevad tänavate äärde ladustatud kotid on Pärnu linnapildist praeguseks juba mõningate eranditega kadunud, siis lehtedest punnitavaid mustade kilekottide hunnikuid näeb nii mõnegi tänava servas.

Ja ehkki lõpuks peab linnavalitsus hea seisma selle eest, et avalik ruum oleks korras, loodab Kasemets, et inimesed leiavad endas kodanikutunnet ja veel enne lume tulekut kaovad näotud kotikuhilad tänavate äärest.

“Arvet ei saa me neile esitada, aga saame kirjutada või helistada,” ütleb Kasemets. Veel ei ole seda tehtud, ent sel nädalal lubas Kasemets teavituskampaaniaga pihta hakata.

Sellest, mis saab juhul, kui inimesed isegi meeldetuletusele ei reageeri, ei taha Kasemets rääkidagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles