Trigon Property Pärnu kinnistute detailplaneering on avalikul arutelul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektide joonised. Foto on illustreeriv.
Arhitektide joonised. Foto on illustreeriv. Foto: Internet

Tallinna börsil noteeritud AS Trigon Property Developmenti tütarfirmale kuuluvate Pärnu Niidu tänava kinnistute detailplaneeringud olid teisipäeval avalikul arutelul.

Pärnu linna planeeringute peaspetsialist Ülle Tuulik ütles, et olulisi ettepanekuid arutelule ei esitatud ning et linnavalitsus saadab detailplaneeringu detsembris linnavolikokku hääletusele.

Kavandatava Via Baltica äärde jääv planeeringuala on osa Trigon Property tütarfirma OÜle VN Niidu Kinnisvara kuuluvast arendusprojektist.

Alal on kolm kinnistut aadressiga Niidu 9, 9a ja 11, kogusuurusega üle viie hektari, kokku kavandatakse sinna viit krunti, mille sihtotstarbeks on kaubandus- ja teenindushooned, laohooned, tankla ja soojusenergia tootmine.

Kehtiva üldplaneeringu kohaselt on planeeringuala juhtfunktsioon tootmismaa, aga planeeringuga taotletakse sihtotstarbe muutmist ärimaaks.

Planeeringu seletuskirjast selgub, et ala on väga hea logistilise asukoha tõttu sobiv suuremahulise kaubandustegevuse arendamiseks. Alale sobivad hulgilaod, mitmesuguste suuremagabariidiliste kaupade jaotusbaasid ning müük.

Lisaks planeeritud kütusetanklale on planeeringualas kavandatud Via Baltika liiklusega seonduva teeninduse arendamine.

Niidu tn 9 kinnistule planeeritud krundi, millele on kavandatud tankla, müüs VN Niidu Kinnisvara käesoleva aasta mais 211 000 euro eest OÜle AA IT Teenused, millega seotud AS Mokterile kuulub Eestis neli bensiinijaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles