Korruptsioon tõi Pärnu endisele linnavolinikule kriminaalkaristuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Männe.
Kalev Männe. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus karistas tingimisi vangistusega Pärnu endist linnavolinikku ärimees Kalev Männet, kes uurimisandmetel üritas anda politseinikule altkäemaksu.

Kohus mõistis Männe süüdi altkäemaksu andmise katses ja määras talle poolteise aasta pikkuse tingimisi vangistuse niisama pika katseajaga. Männe firma Vox Bizness OÜ sai juriidilise isikuna sama süüteo eest 4000 euro suuruse rahalise karistuse.

Ühtlasi peavad mõlemad kohtualused tasuma teise astme kuriteo sooritamise eest riigi tuludesse 435 eurot sundraha.

Oktoobris alanud protsessil Männe end süüdi ei tunnistanud.

Prokuratuur süüdistas Männet selles, et olles osaühingu juhatuse liige, pakkus ta politseiametnikule kõrgepalgalist ametikohta, et too lõpetaks osaühinguga seotud kriminaalmenetluse. "Kuna teise kriminaalasja menetlus on veel pooleli, ei saa süüdistuse sisu rohkem avada. Seetõttu oli Männe istung kuulutatud kinniseks," selgitas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm.

Männe sai valimistel Reformierakonna nimekirjas kandideerides Pärnu linnavolikokku möödunud kümnendi lõpus. 2009. aasta kevadel lõpetas Pärnu linnavalitsus Männe volinikuvolitused tema enda soovil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles