Kadunud mees leiti settekaevust surnuna

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilseks oli surmakaevu ava raske betoonitükiga kinni kaetud.
Eilseks oli surmakaevu ava raske betoonitükiga kinni kaetud. Foto: Ants Liigus

Teisipäeval leiti Pärnus Väike-Posti ja Kivi tänava nurgal asuva maja trepimademel asuvast settekaevust keskealise mehe surnukeha.

Lääne politseiprefektuurile teatati hukkunust pärast kella 14, helistanu jutu järgi avastanud ta surnu kell 14.05. Päästeamet sai väljakutse kell 14.28.

Lähedal maa-aluseid kommunikatsioone ehitavad töölised rääkisid, et laiba leidsid hoopis hooletusse jäetud krundil kolanud poisikesed, kes teatasid sellest täiskasvanuile.

Juhtunut uuritakse

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Kukk ütles, et hukkunu isik tuvastati temaga kaasas olnud dokumentide alusel ja selleks osutus novembris kadunuks tunnistatud keskealine mees.

“Vägivalla tunnuseid vaatlusel ei tuvastatud, nii et tegu näib olevat traagilise õnnetusega,” selgitas Kukk. “Kaev oli kaanetamata, hukkunu on viidud lahkamisele, kus selgub surma täpne põhjus.”

Politsei edastas, et tõenäoliselt oli mees lebanud umbes kahe meetri sügavuses settekaevus mõnda aega, aga seda, kas oma kadumisest saadik, politsei pressiesindaja ei täpsustanud. “Juhtumit uuritakse ja surma asjaolusid selgitatakse,” lisas Kukk.

Surmakaev asub Väike-Posti 8a, kus kunagi on tegutsenud lasteaed ja vabakool. Kinnistu kuulub Pärnu linnavalitsuse majandusosakonnast saadud kinnituse põhjal Pärnu linnale.

Kaev, millest jutt, väärib ehituslikus mõttes tähelepanu, sest asub hoone ühe välistrepi mademel ja kaanetamata kujul kujutab endast hädaohtu trepist ülesminejale. Kuigi mademele avanev uks on puitplaadiga kinni löödud, võis inimene sinna minna vihma- ja tuulevarju otsima. Kottpimedas oli see tegu äärmiselt ettevaatamatu.

Eilseks oli kõnealuse kaevu ava raske betoonitükiga kinni kaetud. Hädapäraste vahenditega olid kaetud veel kaks–kolm kaevuava maja lähedal krundil. Ühte neist kaevudest oli naabrite väitel mõni aeg tagasi kukkunud koer, kes päästeti.

Ajaleht avaldas kaevu foto

Pärnu Postimees on Väike-Posti tänaval vabakooli endise maja hoovis ja trepimademel varitsenud kaanetamata kaevudest kirjutanud ja hilisemast surmakaevust foto avaldanud mullu 25. mail. Lehelugu oli pealkirjastatud pahaendeliselt ja tagantjärele tuleb tunnistada, et prohvetlikult: “Mahajäetud lasteaia hoovis varitseb surm.”

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete juht Maria Murakas edastas, et pärast 2011. aasta kevadet on linna majandusosakond korraldanud Väike-Posti 8a kinnistu kaanetamata kaevude sulgemise käepäraste vahenditega vähemalt kolmel korral. Samuti on plaatidega suletud hoone aknaid ja välisuksi, et takistada inimeste majja tungimist.

“Viimati suleti kaevuavasid ja uksi-aknaid tänavu 8. novembril ja nüüd kohe pärast õnnetuse ilmsiks tulekut,” sõnas Murakas. “Tegu on Pärnu linnavalitsusele viimastel aastatel palju muret põhjustanud majaga, kuhu käib kokku asotsiaalne element ja kus kogu aeg midagi lõhutakse.”

Üleeile avastatud õuduslugu on teine kaanetamata kaevuga seotud surmajuhtum Pärnus viimase kahe aasta jooksul. Varasemgi õnnetus juhtus linnale kuuluval maa-alal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles