Pärnu noormeest tunnustati hea eeskuju eest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vanalinna põhikooli õpilane Karl-Heinrich Roots pälvis hea eeskuju preemia.
Pärnu Vanalinna põhikooli õpilane Karl-Heinrich Roots pälvis hea eeskuju preemia. Foto: Erakogu

Sel teisipäeval tunnustati Tallinnas rahvusooperis Estonia toimunud noortekonverentsil „Lahe koolipäev“ noorte eeskujusid, teise seas pälvis preemia „Hea eeskuju“ Pärnu Vanalinna põhikooli 8c klassi õpilane Karl-Heinrich Roots.

Preemiad andis noortekonverentsil üle riigikogu esimees ja konkursi patroon Ene Ergma. Peapreemia, millega kaasneb rahaline auhind, anti Eesti skautide ühingu liikmele Jakob Rosinale.

Kokku laekus konkursile 55 kandidaati üle Eesti, kellest žürii valis premeerimiseks välja 17 erinevates valdkondades tegusat koolinoort. Nominentide hulka jõudnud noored saavad auhinnaks reisi Rootsi, mis saab teoks jaanuaris ja mitmeid väiksemaid auhindu.

Pärnu noormees Karl-Heinrich Roots pälvis tunnustuse metsloomadele tammetõrude kogumise korraldamise eest.

Pärnu Vanalinna põhikooli huvijuht Marje Vaan kirjeldab konkursile esitatud taotluses Karl-Heinrichit kui heatahtlikku ja abivalmis noormeest, kes on pälvinud nii õpetajate kui õpilaste austuse ja tähelepanu.

Just Karl-Heinrichi kästutuses on ruumid, kuhu ta ladustab kaasõpilaste korjatud tõrud. Samuti aitas ta neid vedada, pidas arvestust nii klasside kui kogutud kilode üle ja kuivatas vajadusel vihma saanud tõrusid.

Nii tema kui kogu koolipere eesmärgiks oli korjata võimalikult palju toidumoona, et metsloomade elu talvel kergem oleks. Ettvõtmisel tehakse koostööd jahiseltsiga, kes kogutud tõrud metsloomade söögikohtadesse toimetab.

„Puhas rõõm on meil kõigil näha, kuidas üks noormees hoolib kaasinimestest ja loomadest, on abivalmis ja heatahtlik, ettevõtlik ja ääretult positiivse ellussuhtumisega,“ märkis Vaan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles