Pärnu muuseumis saab kohtuda filmitegijatega

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus sündinud filmimees Rao Heidmets on tuntud animafilmide meistrina.
Pärnus sündinud filmimees Rao Heidmets on tuntud animafilmide meistrina. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Silmas pidades Eesti filmi 100 aastat, alustab Pärnu muuseum sel laupäeval oma majas kohtumispärastlõunaid Pärnuga seotud filmitegijatega.

Neljal järjestikusel nädalavahetusel näeb muuseumis nii filme kui kohal on filmimehed ise.

Esimesel pärastlõunal on pärnakate ees 1956. aastal Pärnus sündinud ja eelkõige animafilmide režissöörina tuntust kogunud Rao Heidmets.

Asunud 1982. aastal tööle Tallinnfilmi stuudio animaatorina, debüteeris Heidmets 1983. aastal nukufilmiga “Tuvitädi”.

Kohtumisel linastub Pärnu muuseumi kolmanda korruse saalis Heidmetsa uus mängufilm “Muna”. Samuti näeb animafilme “Instinkt”, “Kaasasündinud kohustused” ja “Pärlimees” ning animeeritud dokumentaalfilmi “Elulood” eestlaste elulugudest.

Järgmisel pühapäeval on Pärnu muuseumi kohtumistesarja fookuses Enn Säde, 8. detsembril Mati Põldre ja 15. detsembril Tõnis Kask.

Muuseumi kogu ülemine korrus on 10. jaanuarini samuti filmiaastale pühendatud ja koostöös rahvusringhäälingu muuseumiga sündinud väljapaneku “Tähelepanu! Kaamera!” päralt. Stendidel toimetavad legendaarne Valdo Pant, loodusemees Rein Maran, telekunstnik Tiina Alver, nõiaplika Nöbinina ja helimees Enn Säde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles