Pärnu meelitab taas linlaseks registreeruma

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli tänav Pärnus.
Rüütli tänav Pärnus. Foto: Ants Liigus

Nagu eelmiselgi aastal loodab Pärnu linnavalitsus kingituste abil linnas elavaid inimesi, kes seni pole end Pärnu elanikuks märkinud, pärnakaks registreerima ja ootab juba registrisse kantud linlasi kontrollima ja korrastama oma elukohaandmeid.

Kampaania käigus pärnakaks registreerujatele kingib linn Estonia termide pileti, Endla kinkekaardi, Koidula kooli ujula viie korra pääsme, ühistranspordi kuupileti või ühe kuu parkimiskaardi. Kingitusi saab kasutada järgmise aasta esimeses pooles.

Möödunud aastal tõi linnapea Toomas Kivimägi elukohaandmete korrastamise puhul välja, et eesmärk ei ole lähivaldade elanikke Pärnu registrisse napsata, vaid koputada südametunnistusele neile, kes elavad linnas, kuid mingil põhjusel pole rahvastikuregistris Pärnut oma elukohaks märkinud.

Tänavu on elukohaandmete korrastamine märksa tähtsam, sest need on aluseks tulevast aastast rakenduva maamaksuvabastuse saamisel, teatas Pärnu linnavalitsus.

2013. aasta 1. jaanuarist on maaomanik linnas vabastatud maamaksu tasumisest enda omandis elamumaa kuni 1500 ruutmeetril, kui sellel maal asuvas hoones on tema elukoht vastavalt rahvastikuregistrisse kantud elukohaandmetele.

Oma elukoha ja kinnistusraamatu andmeid saab kontrollida riigiportaalis www.eesti.ee või Pärnu linnavalitsuse rahvastikuregistri spetsialistide juures.

Peale selle seab linnavalitsus 1. ja 8. detsembril Port Artur 2s üles infoboksi, kus on võimalik oma elukoha andmeid korrastada. Samas saab linnavalitsuse liikmetega jagada linna puudutavaid rõõme ja muresid.

Tänavu 1. novembri seisuga oli Pärnu linnas 42 000 elanikku.

Selle aasta alguses elas rahvastikuregistri järgi Pärnus 42 433 inimest. Eelmise aastaga kahanes pärnakate arv 504 võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles