Uus aasta toob Rääma koolile uue võimlakatuse

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rääma põhikooli spordisaali sisenemiseks tuleb teha sügav kummardus. Et vihma püüdmiseks paigaldatud kile alt läbi pääseda.
Rääma põhikooli spordisaali sisenemiseks tuleb teha sügav kummardus. Et vihma püüdmiseks paigaldatud kile alt läbi pääseda. Foto: Ants Liigus

Lähipäevil hakkab riigihanke võitnud Pärnu REV taastama vahetult enne kooliaasta algust süttinud ja tulest ning kustutusveest kannatada saanud Rääma põhikooli võimlat.

“Praegu katab võimlat ikka veel rõõmsalt see koormakate, et linnud sisse ei tuleks,” tõdes Rääma kooli direktor Elmo Joa, et võimla pole praegu kasutatav. “Võimla on umbes keskjooneni koormakatte all,” täpsustas ta. “Ja kuna koormakate täielikult vett ei pea, on selle alla seinte külge pandud kolmandiku ruumi ulatuses megasuur must tugev kile, et kui seal ülaltpoolt mingisugust vett veel tilgub, korjub see sinna kile peale.”

Nii tuleb koolijuhi jutu järgi võimlasse sisenedes kõigepealt sügavale kummarduda. Kile alt läbi pugemiseks.

Peagi alguse saavate taastamistööde esimene faas peab lõppema 31. jaanuaril.

Selle käigus asendatakse katuse hävinud puittalad, vahetatakse välja valtsplekk, taastatakse soojustus ja tehakse muud katusetööd. Samuti seatakse võimlapõrand sellisesse korda, et seda saaks hädapärast kasutada. Suve hakul aga vahetatakse kustutustööde tõttu kannatada saanud põrand täielikult välja.

“Minu andmetel nemad (Pärnu REV, A. P.) tegid selle vahepealse renoveerimise 1990ndate lõpus,” rääkis Joa, muretsemata hanke võitja pädevuse pärast. Ega tööle kuluva raha pärast, mis tema teada tuleb suures osas kindlustusseltsist. “Kui see läheks kooli eelarvest, oleks me pimedas ja külmas kõik,” nentis Joa, et võimla taastamine neelaks kooli kogu aasta majanduseelarve.

Kuniks ehitusmehed oma tööd teevad, kasvatatakse Rääma põhikooli lapsi kehaliselt Agape keskuse saalis.

“Suuremad grupid saavad seal teha tantsu, liikumist, võimlemist, kondiväänamist – viisime mõne mati sinna,” andis Joa ülevaate. “Teised matid on meil siin kooli aulas, sealgi teevad meie õpilased seda võimlemisosa.”

Samuti antakse poistele ja tüdrukutele koormust Jaansoni rajal. “Kui just pisikesi poisse ega pussnuge taevast ei tule,” lisas direktor, kelle arvates on see, et kehalise kasvatuse tunde tänavu sügisel ehk tavapärasest rohkem väljas tehakse, ainult hea.

Teinekord, kui ilmad tõesti koledad ja külakorda kasutatavad saalid ülerahvastatud, on lapsi kehakultuuri teooriatega kurssi viidud.

“Õppefilme spordiajaloost ja töövihikud on olemas,” kinnitas Joa, kelle selgitusel peab laps riikliku õppekava järgi teadma kehakultuuri kohta igasugu imeasju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles