Lääne-Eesti pilootkoolide töörühm kogunes Pärnus

Ille Rohtlaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptuur Koidula gümnaasiumi fuajees.
Skulptuur Koidula gümnaasiumi fuajees. Foto: Urmas Luik

Pärnu Koidula gümnaasiumis oli SA Innove Lääne-Eesti pilootkoolide töörühma koostööseminar „Karjääriõppe korraldus koolis, karjääriteenuste korralduskavade ülevaatamine ja uuendamine“.

SA Innove meeskonna liikmed, karjääri- ja nõustamisteenuste arenduskeskuse karjääriõppe juhtivspetsialist Mare Lehtsalu ja karjääriõppespetsialist Tiina Trampärk rääkisid karjääriteenuste korralduskava uuendamisest. Valjala põhikooli karjäärikoordinaator Ester Vaiksaar tutvustas korralduskava kujunemislugu oma koolis. Koidula gümnaasiumi õppejuhataja Kaja Tammetalu võttis jutuks Koidula kooli karjääriõppekorralduse.

Seminaril esinesid külalistele Koidula gümnaasiumi 7.a klassi õpilased Nicole Marchesani, Lisbeth Raedov, Markus-Ilmar Münzer, Aiko Kasesalu ja Leonardo Sooväli ettekandega „Karoli Hindriksi edulugu“ ja 8.a esitles ettekannet-õppevideot „Looduslikud indikaatorid“ , mille autorid on Irma Kuusk, Jennye-Ry Lootus ja Gerdi Põldsam.

Seminaril arutati karjäärikorralduskava elluviimist: kuidas seda üldmõistetavaks muuta ja kuidas karjääriõpetust teiste õppeainetega lõimida. Lääne-Eesti pilootkoolide töörühm hakkab täiendama riikliku õppekava karjääriõpetuse osa.

Programmis osalemine pakub  koolidele võimalust rakendada kohustusliku õppekava läbivat teemat „Elukestev õpe ja karjääri planeerimine“, mille eesmärk on  õpilaste kujunemine isiksuseks, kes on valmis õppima kogu elu, täitma eri rolle muutuvas õpi- , elu- ja töökeskkonnas ning kujundama oma elu teadlike otsuste kaudu, sealhulgas tegema mõistlikke valikuid.

Karjääriteenuste süsteemi arendamise programm lähtub 12. märtsil 2008 haridus- ja teadusministeeriumi ning sotsiaalministeeriumi allkirjastatud koostööleppest. Programm on loogiliseks jätkuks SA Innove karjäärinõustamise teabekeskuse poolt perioodil 1.01.2005 – 30.06.2008 Euroopa sotsiaalfondist rahastatud projektile „Karjääriteenuste süsteemi arendamine“ Eesti Vabariigis. Lääne-Eesti pilootkoolide töörühma seminar toimus Euroopa sotsiaalfondi rahastatud programmi „Karjääriteenuste süsteemi arendamine” raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles