Vanavanemate jutud pandi raamatusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai lasteaia lapsed tänasid vanavanemaid meeleoluka kontserdiga.
Mai lasteaia lapsed tänasid vanavanemaid meeleoluka kontserdiga. Foto: Erakogu

Pärnus Mai lasteaias peeti täna vanavanemate päeva, kus esitleti isevalmistatud raamatut vanavanemate juttude ja laste joonistatud piltidega.

Mudilased tänasid vanavanemaid nende juttude eest kahe kontserdiga. „Hea, et meil oli sinna eelregistreerimine, muidu poleks saali ära mahtunud,“ rääkis Mai lasteaia õppealajuhataja Velli Eelmäe. Mõlemat kontserti tuli vaatama ligi 70 vanavanemat.

Vanavanemate juttudest valminud raamat on mahukas, 84 lehekülge, ja kirjutatud trükitähtedega, et mudilastel oleks hõlpsam lugeda. Ühtekokku mahutab see ligikaudu poolsada meenutust, mille juurde joonistasid lapsed illustratsioonid. Peamiselt rääkisid vanavanemad oma nooruspõlve aegadest: vitsahirmust, kalal ja karjas käimisest, kunagistest elamistingimustest, suhetest oma vanematega.

Eelmäe jutu järgi sai raamatu koostamise mõte alguse aasta tagasi eelkõige sellest, milliseid väärtusi lasteaias esile tõsta. Otsustati väärtustada vanavanemaid. „Muidugi oleme neid alati meeles pidanud,“ lisas ta kiirelt.

Lasteaia igas rühmas anti teada, et vanavanemad võiksid midagi huvitavat laste tarvis kirja panna. Kui esimesed kirjatükid saabusid, pakkus muusikaõpetaja Kairi Kuusk välja, et jutud võiks kokku koguda raamatusse.

Pärnu linnavalitsusele tehti haridusprojekti taotlus ja kevadel saabus sellele positiivne vastus. „Mitte küll päris selles mahus, millist soovi avaldasime,“ lisas Eelmäe.

Seejärel asusid lapsed juttude juurde pilte joonistama ja lasteaia õpetajad tegid ära arvutitöö.

Raamatu trükiks ettevalmistamisel abistas Pärnus tegutsev Koopiatehas, kes lasi selle Tartus trükkida ja köita. Valminud raamat jõudis Mai lasteaeda eelmisel kuul ja kokku trükiti 17 eksemplari. Lasteaia iga rühm sai neist ühe.

Eelmäe jutu järgi kogutakse praegu kokku vanavanemate tellimissoove, et trükkida raamatust lisapartii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles