Meeskonna saatus selgub kahe nädalaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiliigas pallinud Pärnu linnameeskonna mängijatel (mustas vormis) on hea õnne korral võimalik järgmisel aastal taas samas seltskonnas väravaid jahtida.
Esiliigas pallinud Pärnu linnameeskonna mängijatel (mustas vormis) on hea õnne korral võimalik järgmisel aastal taas samas seltskonnas väravaid jahtida. Foto: Urmas Luik

Eesti jalgpallimeistrivõistluste esiliigas pallinud Pärnu linnameeskond võib heal juhul säilitada koha liigas, musta stsenaariumi korral kukutakse madalamasse seltskonda.

Hooaja lõpuks oli teada, et esiliiga kaks viimast, Pärnu linnameeskond ja Kohtla-Järve Lootus hakkavad vastavalt meistrivõistluste juhendile järgmisel aastal mängima teises liigas. Et kaheksanda koha saanud Tartu JK Tammeka duubelmeeskond kaotas üleminekumängu teises liigas pallinud Viljandi Tulevikule, kukkusid ka Taaralinna vutimehed nõrgemasse satsi.

Sportliku printsiibi järgi peaksid peale Viljandi esiliigasse pääsema veel teise liiga ida-põhja tsooni võitja Jõhvi FC Lokomotiiv ja lõuna-lääne piirkonna parim HÜJK Emmaste.

Hiidlastest sõltub meie saatus

“Praeguse seisuga võib Pärnu meeskond jääda esiliigasse juhul, kui keegi loobub oma kohast,” selgitas Eesti jalgpalliliidu pressiesindaja Mihkel Uiboleht olukorda. “Esiliigasse pääsuks peab meeskonnal olema vastav litsents. Jõhvi Lokomotiivi klubi on kõik nõuded täitnud, küll ei saa seda öelda Emmaste meeskonna kohta. Hiidlastel pole nõuetele vastavat klubi, nad on pigem jalgpalli armastav sõpruskond.”

Noored kipuvad marjamaale

Linnameeskonna esindaja Gert Olesk rääkis, et pärnakad on huvitatud jätkama esiliigas ja kõik nõutavad paberid on jalgpalliliitu saadetud.

“Praegu otsime meeskonnale uut treenerit, kuna senine juhendaja Kalev Pajula otsustas tagasi astuda,” teatas Olesk. “Noortetreenerid teevad head tööd, kuid meie kõige suurem häda on selles, et keskkooli lõpetanud noormehed lähevad Pärnust ära. Sel aastal mängis meistriliiga satsides tosin Pärnust pärit jalgpallurit: Floras Alliku, Pedõk ja Palatu, Levadias Rättel ja Pikker, Nõmme Kaljus Melts ja Terehhov, Paide linnameeskonnas Allas ja Anso, Kuressaares Könninge, Tallinna Kalevis Ratnikov ning Tammekas Paabut ja Pakk.”

Pärnu spordinõunik Uno Koort ütles, et paljuski sõltub meie esindusmeeskonna tulevik sellest, millises liigas uuel aastal mängima hakatakse.

“Kõik tähtsad otsused teeb Pärnu jalgpalliklubide liit, kes hakkab järgmisel hooajal linnameeskonna käekäigu eest vastutama. Arvan, et kahe nädala pärast oleme targemad ja saame sel teemal pikemalt rääkida.”

Viljandi loobus meistriliiga kohast

Väärib tähelepanu, et meistriliigas seitsmenda koha saanud FC Viljandi loobub oma kohast. Eesti jalgpalliliidu pressiesindaja Mihkel Uiboleht selgitas, et 2011. aasta 14. jaanuaril sõlmiti kokkulepe, millega FC Viljandi sai Mulgimaa jalgpalli esindusmeeskonnaks nii-öelda üleminekuperioodiks, kuni Tulevik jõuab tagasi tippjalgpalli, pärast mida FC Viljandi meeskond likvideeritakse. Et äsja lõppenud hooajal tagas Tulevik endale koha esiliigas, teataski FC Viljandi tippjalgpallist taandumisest.

Meistriliigasse pääses otse esiliiga võitnud FC Infonet ja üleminekumängus Rakvere Tarva alistanud Tallinna Kalev säilitas oma koha. Samuti jätkab kõrgemas seltskonnas sel aastal viimase koha saanud Tartu JK Tammeka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles