Pärnu noormehe hiiepuu foto pälvis auhinna

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilumäe hiieniinepuu - Hiite kuvavõistluse noorte peaauhinna võitnud töö.
Ilumäe hiieniinepuu - Hiite kuvavõistluse noorte peaauhinna võitnud töö. Foto: Karl Kaisel

Hiie väe tunnustamissündmusel autasustatud Hiite kuvavõistluse võitjate seas oli Pärnu noormees, noorte 250eurose peaauhinna pälvis Pärnu Koidula gümnaasiumi 10.c klassi loodussuunas õppiva Karl Kaiseli ülesvõte Ilumäe hiieniinepuust.

Varemgi fotovõistlustel tublilt esinenud Kaiseli jäädvustatud Ilumäe hiieniinepuu asub Lääne-Virumaal Vihula vallas Palmse lähedal. Võidupildi esiplaanil on hiiepuu ühe haru külge annina köidetud nukk.

"Olime perega reisimas mööda Lahemaad, kui nägime tee ääres Hiiedpuud," kirjeldas Kaisel võidufoto sünnilugu. "Otsustasin näidata nelja-aastasele õele püha puud. Kui ta oli Niinepuud uurinud, leidis ta väikese nuku, millest ma ka pildi tegin."

Hiite kuvavõistluse hindamiskogu väärtustas ülesvõtte puhul värsket vaatenurka, head tehnilist teostust ja õnnestunud mustvalget värvivalikut, põhjendas parima foto valikut Ahto Kaasik Maavalla kojast.

Kuvavõistluse „Maavalla hiied 10225“ peaauhinna ja 500 eurot võitis teist aastat järjest Tartu ülikooli  farmaatsia instituudi dotsent Ain Raal ülesvõttega Tammealuse hiiest. Kokku anti välja 15 auhinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles