Kingitus kõige väiksematele: liiklusõppeväljak

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki liikluskäitumist saab mudilastele õpetada tänavalgi, on seda parem teha spetsiaalsetel harjutusväljakutel.
Ehkki liikluskäitumist saab mudilastele õpetada tänavalgi, on seda parem teha spetsiaalsetel harjutusväljakutel. Foto: Ants Liigus

Maanteeamet ja üks kütusefirmadest valisid Eestis välja kümme lasteaeda, mis nende toel saavad endale liiklusõppeväljaku. Valik langes kahele Pärnu lasteaialegi: Trallile ja Kadri tänava omale.

Kadri tänava lasteaia õppealajuhataja Jelena Leppoja selgitusel on väljak hädavajalik, et lapsed õpiksid enne päris liikluskeerisesse sisenemist ohutus keskkonnas nii jalgsi kui rattaga liiklema.

“Praegu on meil niimoodi, et õpetajad joonistavad kriidiga aeg-ajalt neid ülekäigukohti,” tõdes Leppoja, kelle sõnade järgi on teretulnud, et nüüd valmib väljak spetsialistide käe all ja korralike värvidega.

Puhuks, kui värvid ajapikku kuluvad, on Pärnu linnavalitsus käinud välja lubaduse need oma kulul üle värvida.

Kütusefirma peadirektori Kai Realo kinnitusel muutuvad laste liikluskasvatus ja lasteaedade üldine olukord Eestis järjest olulisemateks teemadeks. „Autode arvu järkjärguline kasv suurendab laste, eriti just nooremate linnalastega seotud liiklusõnnetuste hulka, mistõttu tuleks liikluskasvatusega alustada juba lasteaias. Teisalt ei ole Eesti lasteaedade rahaline olukord just kiita ning remonditööde ja isegi igapäevaste õppevahendite hankimiseks puudub neil tihtipeale raha. Seepärast olemegi viimased neli aastat toetanud Eesti laste liiklusohutusalast kasvatamist,“ edastas ettevõtte pressiteenistus Realo sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles