Pärnu linn kehtestas koolidesse vastuvõtu üldtingimused

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus kehtestas linna üldhariduskoolidesse vastuvõtu üldtingimused, mille eesmärgiks on reguleerida linna tasandil õpilaste vastuvõttu gümnaasiumidesse.

Dokumendis sätestatakse, et igale koolikohustuslikule õpilasele, kelle elukohaks on rahvastikuregistri järgi Pärnu linn, tagab linnavalitus õppimisvõimalused linna üldhariduskoolis. Vabade õppekohtade olemasolul võetakse vastu ka õpilasi, kelle elukoht ei ole Pärnu.

Samuti antakse määrusega kooli direktorile õigus kehtestada oma kooli vastuvõtu tingimused ja kord, milles määratletakse vastuvõtmise alused, dokumentide esitamise kord, vastuvõtmise tingimused esimesse ja kümnendasse klassi ning üleminekuklassidesse.

Gümnaasiumi statsionaarsesse õppesse astumiseks tuleb sisseastujal sooritada vastuvõtukatsed. Kui sisseastuja ei täida gümnaasiumi astumiseks kehtestatud vastuvõtu tingimusi, pakutakse talle teisi edasiõppimise võimalusi Pärnu linnas.

Seni toimus õpilaste vastuvõtt gümnaasiumidesse koolide tasandil, mis tähendab, et see oli reguleeritud iga kooli poolt kehtestatud õpilaste vastuvõtu tingimuste ja korraga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles