"Gulliveri" teatrimängu võitis Kuninga kool

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Vanalinna põhikooli õpilaste võistkond (pildil) jäi finaalmängus ülinapilt teisele kohale, paistsid nad finaalis silma atraktiivse rõivastusega.
Kuigi Vanalinna põhikooli õpilaste võistkond (pildil) jäi finaalmängus ülinapilt teisele kohale, paistsid nad finaalis silma atraktiivse rõivastusega. Foto: Roland Leesment

Teisipäeval toimus Pärnus Endla teatris "Gulliveri" teatri- ja filmimängu finaalvõistlus, kus Kuninga tänava põhikooli ja Vanalina põhikooli võistkonna tasavägises duellis võttis ülinapilt võidu Kuninga kool.

Finaalmängus tuli vastata seitsmele teatri- ja filmiteemalisele küsimusele ning võistkonnakaaslased pidid ära arvama tiimiliikme poolt neile kehakeeles edastatavaid sõnu. Koduseks ülesandeks oli ette valmistada 6-7minutiline näitemäng Emil Kolozsvari Grandpierre'i raamatu "Imeflööt" mõne muinasjutu ainetel.

Vanalinna põhikooli võistkond esitas "Kolm tarka nõuannet" poeetilises ja klassikalises võtmes, Kuninga tänava põhikooli võistkond oli igihalja "Põrsake ja hunt" kaasajastanud SMS-laenude ja võlaprobleemidega, teatas Endla teatri pressiesindaja Toomas Šalda.

Võistlus oli tasavägine ja võitja otsustas teatrikammi ehk ristsõna lahendamine, kus nupukam ja riskeerivam oli Kuninga tänava põhikool (Karmen Kõrnas, Merilin Kõrnas, Laura-Retti Laos, Johanna Odes, Martin Raid, Kristin Lisette Jõgiste). Nemad kogusid lõpuks 31 punkti Vanalinna põhikooli (Renate Aomere, Timo Kudljakov, Nora Küüts, Laura Parts, Hanna Mai Raadik, Helo Liis Soodla, Kätriin Tamm) 30 punkti vastu. Neile jäid poolfinaalmängudes alla vastavalt Sütevaka humanitaargümnaasiumi ja Tõstamaa keskkooli võistkond.

Mängu lõpetas ühine tordisöömine. Nelja paremat võistkonda premeeriti Rahva Raamatu kinkekaartidega, iga vooru võitjavõistkond sai priipääsmed Endla etendustele. Üldvõitjad teevad teatrireisi Viljandisse, kus vaatavad noorteetendust "Õed nõiduses" ja tutvuvad Viljandi kultuuriakadeemiaga.

Finaalmängu žüriisse kuulusid Kaili Viidas, Roland Leesment ja Toomas Šalda. Küsimused koostas ja mängu juhtis Jaak Känd.

5.-9. klasside õpilastele mõeldud "Gulliveri" teatri- ja filmimäng toimus oktoobrist detsembrini ja sellest võttis tänavu osa seitse võistkonda Pärnu linnast ja maakonnast.

Mäng oli pühendatud 2012. aasta sügisestele teatritähtpäevalistele: Aarne Üksküla, Marika Vaarik, Maimu Pajusaar, Kaarin Raid, Anne Paluver, Tõnu Kark, Artur Ots ja samuti Eesti filmi 100. aastapäevale.

Kahe vooru põhjal selgitati neli tublimat võistkonda, kes jätkasid poolfinaalides ja finaalis oldi juba võistkond võistkonna vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles