Pärnu Keskuses näeb laste kunstitöid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Keskus.
Pärnu Keskus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Jaanuarikuuni on Pärnu Keskuses avatud linna algklasside kunstikonkursi tööd, mis on valminud kunstikooli õpetajate välja mõeldud teemadel „Robotimaailm“, „Minu sõber“ ja „Mustrimaailm“.

Nii nagu paaril varasemalgi aastal, osalesid kunstikonkursil Pärnu koolide kõik 1.–4. klassi õpilased. Igas koolis tehti oma eelvalik ja tööd toodi kunstikooli, kus žürii valis välja paremiku, selgitas Pärnu kunstikooli direktor Kristel Kallau.

„Tase oli väga kõrge ja lastel fantaasiat jagus, tuli välja, et koolides olid erinevad lemmikteemad,“ rääkis Kallau, kelle ütlust mööda oli tehnikavalik seinast seina, guašimaalist pastellkriitideni.

Esimeste klasside arvestuses pälvisid esikoha Koidula gümnaasiumis õppiv Daniel Laurson, tema õpetaja on Merle Mänd, ja Rigert Salo, Maire Sarapuu õpilane ühisgümnaasiumist. Teise koha said Andra  Pilliroog Koidulast (õpetaja Evi Kiir) ja Risto Sein ühisgümnaasiumist (õpetaja Merike Rahtma). Kolmanda koha võtsid vastu Mirell Lank ja Robin Tom Schleicher Kuninga tänava põhikoolist (õpetaja Tiiu Kiveste).

Eripreemia väärisid Otto Tiit (õpetaja Evi Kiir) ja Karl Talvaru (õpetaja Merle Mänd) Koidula koolist, Heleriin Pärast Ülejõe gümnaasiumist (õpetaja Ly Eisenchmidt) ja Milana Djukina Vene gümnaasiumist (õpetaja Niina Šatalova).

Teise klassi esikohad pälvisid Kärt Tamm Kuninga koolist (õpetaja Kristi Treial) ja Simona  Saavik Koidulast (õpetaja Tiiu Leibur), teise koha Karin-Ketlin Köösel Ülejõe gümnaasiumist (õpetaja Jaana Järv) ja Grethe Toomsalu Raeküla koolist (õpetaja Terje Pikk), kolmandaks tulid Sven Gerberson Koidula koolist (õpetaja Tuliki Olli), Raigo Koitla Rääma põhikoolist (õpetaja Liive Karro) ja Liisbeth Taggu Kuninga koolist (õpetaja Kristi Treial).

Eripreemiad said Lisandra Mäe ja Teele  Saulep Ülejõe gümnaasiumist (õpetaja Maret Hansalu), Iiris Reier, Keneth Liidemaa (õpetaja Anu Krinal) ja Kristo Kaljur (õpetaja Ülle Lainväe) ühisgümnaasiumist.

Kolmandate klasside parimad olid Liisa Koppel Vanalinna põhikoolist (õpetaja Kadi Rinaldo) ja Johannes Kõiv Koidula gümnaasiumist (õpetaja Tatjana Zlojan), teise koha saavutasid Erik  Kippus Koidulast (õpetaja Siret Pani) ja Getter Kiviselg ühisgümnaasiumist (õpetaja Reet  Juurikas) ning kolmanda koha Adele Sillat vabakoolist (õpetaja Tiiu Edo).

Eripreemia võtsid vastu Romeo Pärgma Koidula koolist (õpetaja Tatjana Zlojan), Mari-Liis Holm (õpetaja Pille Nurk) ja Sigrid Tõnisson (õpetaja Kaja Salumäe) Raeküla koolist, Jürgen Karulin Vanalinna koolist (õpetaja Airi Metspalu) ja Marta Kohv ühisgümnaasiumist (õpetaja Reet Juurikas).

Neljandate klasside võitja oli Thomas Väärtnõu vabakoolist (õpetaja Juta Ild). Teise koha võtsid vastu Nadežda Krjukova Vene gümnaasiumist (õpetaja Niina Šatalova), Kristin  Neppo Koidulast (õpetaja Heli Telman) ja Liisu Saar Kuninga koolist (õpetaja Kaja Aadomaa). Kolmanda koha väärilised olid Evelyn Meier Vanalinna koolist (õpetaja Reet Mõis) ja Jennifer Ristimets Ülejõe gümnaasiumist (õpetaja Eve Uustal).

Eripreemiad said Kelly Ehavee ühisgümnaasiumist (õpetaja Ruth Vaiksaar) ning Kermo Palmsaar (õpetaja Eliana Prangli) ja Norman Stoljar (õpetaja Eve Uustal) Ülejõe gümnaasiumist.

Parimatele olid autasuks kunstiraamatud ja -tarbed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles