Kodanikuühiskonna aasta tegijad selgunud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kodanikuühiskonna aasta teo üks nominente on päästja Antti Lääts, kes tegeleb meelsasti lastega.
Pärnumaa kodanikuühiskonna aasta teo üks nominente on päästja Antti Lääts, kes tegeleb meelsasti lastega. Foto: Urmas Luik

Eile selgusid Pärnumaa kodanikuühiskonna 2012. aasta tegijate nominendid, neid tunnustatakse ettevõtlus- ja arenduskeskuse, maavalitsuse ja omavalitsuste liidu vastuvõtul 19. detsembril, samas kuulutatakse välja laureaadid.

Aasta tegijad valitakse viies kategoorias. Neist tegusaima kodanikuühenduse nimetusele on viis nominenti: MTÜ Pärnu Naiste Varjupaik, Pärnumaa rahvakultuuri keskselts, MTÜ Shalomi Abikeskus, SA Kihnu Kultuuriruum ja Raeküla Vanakooli keskuse MTÜ Selts Raeküla.

Aasta vabatahtliku nominente on neli: Pärnu võidupüha maratoni algataja Jüri Leesmäe, Soometsa külaseltsi liige Jaan Tulk, Tori rahvamaja juhataja Argo Juske ja Pärnumaa vabatahtlike keskuse tegevuse suunaja Marika Valter.

Aasta kodanikualgatust toetava kohaliku omavalitsuse kategoorias on esile tõstetud Sindi linnavalitsust ja Audru vallavalitsust.

Aasta kodanikualgatust toetavad äriühingud on „Augustiunetuse“ ajal annetuskohvikut pidanud ja naiste varjupaigas olevatele lastele koolitarvete ostu toetanud OÜ R&G ning väärikate ülikooli tegevust toetav Tartu ülikooli Pärnu kolledž.

Pärnumaa kodanikuühiskonna aasta tegu 2012 laureaadiks pürgivad kodanikualgatuse korras loodud SA Päästeala Laste Toetusfond, mille algkapital kujunes päästetöötaja Antti Läätse raamatu honorarist, ja Raeküla Vanakooli keskus, mis vabaühendusena on korraldanud mitu teemanädalat, tegelnud järjepidevalt kaasamisega, töötute sotsialiseerimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles