Tori valla kõrgeima autasu pälvib kalmistuvaht

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Ligikaudu kahe ja poole tuhande elanikuga Tori vallas on tava omavalitsuse aastapäeval 19. detsembril tunnustada neid, kes on piirkonna arengule oma silmapaistava töö ja tegevusega kaasa aidanud. Tänavu pälvib Tori valla vapimärgi kui kohaliku kõrgeima autasu kalmistuvaht ja Eesti sõjameeste mälestuskiriku korrashoidja Erika Tominga (pildil).

Tori vallaleht Kaldad kirjutab, et Erika Tominga on 2000. aastast pühendanud suure osa oma ajast Tori kiriku heaks. Ta on vabatahtlikuna hoolitsenud pühakoja heakorra eest, hoidnud kirikut avatuna külastajatele, tegelnud seal toimuvate sündmustega, nagu tähtpäevajumalateenistused, kontserdid, laulatused, matused, ristimised, kusjuures kirikus toimetab ta vabatahtlikuna.

Valla palgal on Lääne-Virumaalt pärit ja krohvija-maalri-plaatija erialal kutsekooli lõpetanud Erika Tominga kalmistuvahina, seda hingeliselt keerulist ametit on ta pidanud veerandsada aastat. Ligi nelja hektari suurune Tori kalmistu on ajaloomälestis, kus luterlaste surnuaia osa kujunes 1854. aastast ja õigeusklike oma veidi hilisemast ajast.

Tori valla vapimärgi kavaler ütleb kohalikus häälekandjas enda kohta, et ta on õnnelik ja uhke nelja lapse ema, kümne lapselapse vanaema ja juba vanavanaema seisuseski.

Kõrgeimat tunnustust annab Tori vald üle 2003. aastast, vapimärgi kavalere on siiani 18, neist esimene oli veterinaararst Hans Kavak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles