Kolmest karikast üks käes

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidemängija Olivier Faucher (esiplaanil) tegi Jõhvis kaks supermängu, Siim Põlluäär mängis diagonaalründaja rollis üle vanameistrid Argo Meresaare ja Eivo Žuravljovi.
Sidemängija Olivier Faucher (esiplaanil) tegi Jõhvis kaks supermängu, Siim Põlluäär mängis diagonaalründaja rollis üle vanameistrid Argo Meresaare ja Eivo Žuravljovi. Foto: Ants Liigus

Pärnu võrkpalliklubi meeste Eesti karikavõit tuli vastastele geimigi loovutamata, varasemast oli võrreldav saavutus ette näidata vaid neljal mehel.

Vastaste kuivale jätmine puudutab siiski vaid esineliku mänge nädalavahetusel Jõhvis, kus võideti 3 : 0 (15, 17, 19) poolfinaalis Tartu Bigbank ja 3 : 0 (16, 23, 17) ka finaalis Tallinna Selver.

Veerandfinaali jääb aga fakt, et esimeses kohtumises TTÜ/Kiili vastu oli Pärnu 1 : 2 ja 0 : 8 taga, võttis alles siis jalad kõhu alt välja, võitis selle mängu 3 : 2 ja korduskohtumise 3 : 0.

Viimati tulid pühapäeval triumfeerinuist Eesti karikavõitjaiks treener Urmas Tali ja esimese tempo mees Romet Priimägi 2005. aastal Tartu särkides.

Ainsana on Pärnu karikavõitu kogenud sidemängija Ergo Sartakov, seda 2003. aastal teise numbrina Avo Keele kõrval. Võrreldav fakt CVs on ka Pärnu tänavusel tõstjal kanadalasel Olivier Faucheril, kes tulnud Portugali karikavõitjaks.

“Tartu tuli meid serviga tapma, aga meie mehed said pallingu hästi kätte ja realiseerisid rünnakud kenasti ära. Pärnul oli küll koguni 15 serviviga, aga siiski mängus ülekaal,” rääkis mullu Andres Toobali vigastuse järel Pärnu meeskonnas põhiraskuse saanud ja elu parima hooaja teinud, nüüd aga Faucheri vahetusmehe rollis olev Sartakov.

“Sama lugu oli Selveriga, kes meid serviga eemale ei suutnud suruda. Minu jaoks oli meeldiv üllatus see, kuidas mõned meie mehed end finaaletapiks kokku võtta suutsid, kuidas emotsioon ja moraal kõrgel püsisid, keegi ära ei vajunud. Kõik toimis nagu õlitatult,” lisas Sartakov.

Tallinna Selveri peatreener Avo Keel tunnistas, et tema meeskond sai mängida just nii palju, kui Pärnu laskis.

“Kui üks meeskond lööb oma võimalused kahese bloki vastu ära ja teine mitte, siis tulebki vahe sisse,” rääkis Keel. “Teises geimis olime juba mängu tagasi tulemas, aga tegime siis servivigu otsa ja lootus kadus taas.”

Pärnu kapten Andrus Raadik ütles, et ootas elu esimest tiitlit kaheksa-üheksa aastat, tahtmine oli suur ja tunne nüüd mõnus.

Poolfinaalis Tartu vastu kogusid nii Raadik kui mänguvormi ja enesekindlust taastav Kardo Kõresaar Pärnu parimatena 12 punkti, finaalis Selveri vastu olid taas need kaks 13 punktiga edukaimad skoorijad. Ometi pälvis asjatundjatelt ehk suurimatki kiitust Pärnu meeskonna sidemängija Olivier Faucher.

“Olivier tegi kaks supermängu, vastase blokil oli suhteliselt raske mõista, kuhu ja kellele ta tõstab,” kinnitas Pärnu meeskonna treener Urmas Tali. “Isegi mina ei saanud ajuti aru, mida ta teeb.”

Faucheri kiituseks tuleb öelda, et erinevalt Tartust ja Selverist, kus tõstja toidab enamasti diagonaalründajat, jagab tema tööd kõigile meeskonnakaaslastele, tehes sellega muidugi vastase elu raskemaks.

“Kõigi meeste ees sügav kummardus, vastastel ei lastud seekord peadki tõsta. See võistlus andis mõttekoha, kust edasi minna, aga esmalt peame pingelangust vältima ja laupäeval kodusaalis TTÜ-le Schenkeri liiga mängus koha kätte näitama,” andis Pärnu VK juht Villu Voogel märku, et latti allapoole ei lasta.

Kevadel selgitatakse võitjad ka Eesti-Läti Schenkeri liigas ja Eesti meistrivõistlused ning mõistagi käib ühe karika juba võitnud pärnakate himu ka nende järele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles