“Nõiamäe” näitus avas Endlas laste ja noorte kuu

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Endla teatris on detsembrist saanud traditsiooniliselt laste ja noorte kuu, mil teater rüütab ennast laste kunstiteostesse kui jõuluehteisse.

Käesoleval aastal on välja pandud kaks näitust, millest võtab osa üle saja Pärnu lapse ja noore. Need on Pärnu vabakooli näitus “Nõiamäe 2012” sammassaalis ja Pärnu kõikide lasteaedade väikeste kunstnike tööde näitus “Minu unelmate etendus Pärnu Endla teatris”.

Vabakooli “Nõiamäe 2012” näitus toimub Endlas juba 11. korda. Seekordne väljapanek on inspireeritud Endla teatri uuest lastelavastusest “Tiiger, tiiger!” ja prantsuse kunstniku Didier Triglia loomingust, ta kujundab metallist joogipurkidest uskumatuid kunstitöid.

“Nõiamäel” saab näha taaskasutatud materjalist loomi. Näituse tööd on vabakooli õppekava osana valminud kunstitundides. Hea tavana võtsid näituse ettevalmistamisest osa kõik klassid.

“Nõiamäe” näituste seeria sai alguse looduslaagritest Vormsi saarel ja mujal Andres Adamsoni eestvedamisel 11 aastat tagasi. Seekord on korraldajad kooli kunstiõpetajad Juta Ild, Tiiu Edo ja Vilve Noppel. Näitusega arendab vabakool loovuse õppesuunda, koostööoskust ja elamuslikku õpet.

Näitust “Minu unelmate etendus Pärnu Endla teatris” korraldab Pärnu lasteaiaõpetajate kunstiaineühendus, kes väga loodab, et teatrigalerii näitustest saab lasteaialaste jaoks traditsioon.

Kunstiaineühendusse on koondunud need õpetajad, kellele on südamelähedane laste arendamine kaunite kunstide kaudu. Näitusest võtavad osa kõik lasteaiad.

Lapsed joonistasid-maalisid nii nähtud etenduste kui ka soovide põhjal, mida nad teatrilaval näha tahaksid.

Lapsed on teatrilembesed ja sel teemal joonistamine meeldis neile väga. Vaieldamatult osutus kõige populaarsemaks lavastuseks “Põrr”. Paljudele kunstiteostele on lisatud laste jutukesed, mis selgitavad kujutatut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles