Parimad koidulaulikud on tänavu saarlased

Ille Rohtlaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Koidulauliku" parimad:(vasakult) Cärolin Trik, Anett Demjanov, Maria Pihlak, Rasmus Rääk ja Lisbet Raedov.
"Koidulauliku" parimad:(vasakult) Cärolin Trik, Anett Demjanov, Maria Pihlak, Rasmus Rääk ja Lisbet Raedov. Foto: Haide Kuivas

Üleriigiline etlejate konkurss „Koidulauliku valgel“ tõi Pärnusse luulelugejaid mitmest Eesti maakonnast. Ürituse kaaskorraldaja Koidula gümnaasiumi jaoks on see ühtlasi  kooli aupäevade üks avaüritusi.

Juba 16. korda Koidula muuseumis aset leidnud etlemisvõistlus toob kuulajate ja žürii ette Lydia Koidula kõrval alati veel ühe autori, kelleks oli sel aastal Ellen Niit. 2013. aasta suvel tähistab lugupeetud kirjanik oma 85. sünnipäeva.

Luulelugejaid hinnati nooremas ja vanemas vanuseastmes ja mõlemas läks esikoht Saaremaale:   nooremas vanuseastmes võitis esikoha Maria Pihlak Saaremaa ühisgümnaasiumist (õpetaja Rita Ilves) ja Riin Oeselg (12. klass) Kuressaare gümnaasiumist (õpetaja Marit Tarkin) kuulutati vanema vanuseastme võitjaks.

Noorema vanuseastme kolmas koht jäi Pärnusse: selle sai Lisbet Raedov Koidula gümnaasiumist (õpetaja Marge Kanniste). Võistluse üldvõidu pälvis Maria Pihlak – tema isikupärane ja julge interpretatsioon Lydia Koidula luuletuse „Eesti laul“ esitamisel võitis žürii südamed. Tema pälvis ka Koidula kooli eripreemia.

Karoliina Palango Pärnu Ülejõe gümnaasiumi 12. klassist (õpetaja Marja Tõnts) võttis vastu Koidula muuseumi eripreemia.

Luulelugejaid hindasid Koidula muuseumi juhataja Elmar Trink, Koidula gümnaasiumi direktor Indrek Kaldo, Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna peaspetsialist Virve Laube ja näitlejad Kaili Viidas ning Helle Kuningas.

Osalejate arvukus näitab suurt huvi  ja traditsiooni tugevust. Aastast 1997 toimuva võistluse korraldamisel löövad kaasa veel Koidula muuseum ja Pärnu haridus- ja kultuuriosakond.

Koidula gümnaasium aga peab oma traditsioonilisi Lydia Koidulale pühendatud aupäevi  8.–21. detsembrini: kavas on pea 40aastase ajalooga sõpruskohtumine – teadmiste võistlus naaberkooli ühisgümnaasiumiga, klassidevahelised kultuuriviktoriinid, jõulukontsert lastevanematele, õpilasesinduse korraldatud heategevuslik jõululaat ja jõulupeod.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles