Pärnu kultuuri aastapreemia pälvis lauluselts Endla

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauluselts Endla korraldatud rahvapidu  Eesti taasiseseisvumispäeval leidis äramärkimist linna kultuuri aastapreemiaga.
Lauluselts Endla korraldatud rahvapidu Eesti taasiseseisvumispäeval leidis äramärkimist linna kultuuri aastapreemiaga. Foto: Urmas Taul

Tänavuse Pärnu linna kultuuri aastapreemia pälvis lauluselts Endla Eesti taasiseseisvumispäeval Koidula pargis toimunud rahvapeo korraldamise eest.

20. augustil toimunud rahvalikul laulupäeval „Eesti keel ja eesti meel“ võttis ühislaulmisest osa ligi 400 koorilauljat üle terve Pärnumaa, samuti osalesid puhkpillimängijad ja akordionistid.

MTÜ Lauluselts Endla juhatuse liige Dag Kivila märkis toona, et ettevõtmise kordamineku nimel pingutasid kõik kooriliikmed koos dirigent Karin Veissmanniga ühiselt.

Kultuuri aastapreemia antakse lauluseltsile üle 27. detsembril Pärnu muuseumis toimuval Pärnumaa kultuuri- ja sporditegijate aastaauhindade üleandmise tseremoonial „Tähesära 2012“. Preemia suurus on 750 eurot.

Pärnu linnavalitsuse teatel esitati tänavu kultuuripreemiale kokku üksteist taotlust.

Lauluselts Endla on Pärnu vanim kultuuriselts, mis tähistab järgmisel aastal oma 135. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles