Volikogu kehtestas Kalevi staadioni detailplaneeringu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kalevi staadion.
Pärnu Kalevi staadion. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärast viieaastast vaidlust Kalevi staadioni ehitamise ümber võttis volikogu täna viimaks vastu piirkonna detailplaneeringu, jättes alast välja Kuuse 4 kinnistu.


Kui veel aasta ja neli kuud tagasi ei toetanud volikogu staadioni detailplaneeringu osalist kehtestamist, oldi nüüd üksmeelselt meelt muutnud.



Tänane otsus annab rohelise tee Kalevi staadioni ehitamisele, mis siiamaani on takerdunud linnavalitsuse ja volikogu suutmatuse taha võtta vastu piirkonna detailplaneering. Põhjuseks on olnud äriettevõtte Levadia surve, kes soovib Kuuse 4 kinnistule ehitada neljakorruselt korter- ja ärimaja. Et ümbruskonna elanikud olid selle vastu, ei saanud detailplaneeringut vastu võtta.



Nüüd on volikogu liikmed meelt muutnud, mida volikogu esimees Ahti Kõo seostas Raadio Pärnule antud intervjuus valimiste lähenemisega, sest Kalevi staadioni ehitamise vastu on suur huvi.



Spordiseltsi Kalev peasekretär Reio Ojavere kuulis täna Raadio Pärnult, et planeering võeti lõpuks vastu, ja ütles, et nüüd ei rõõmustagi see teda enam.



Ojavere sõnul oli veel aasta tagasi investori kinnitus, kuid protsessi venimine on rahastaja eemale peletanud. Praegune majanduslik olukord riigis paneb spordiseltsi raskesse seisu, kust võtta staadioni ehitamiseks raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles