Esimehe autoost sunnib volikogu otsust muutma

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni logo auto iluvõrel. Foto on illustreeriv.
Volkswageni logo auto iluvõrel. Foto on illustreeriv. Foto: Caro / Scanpix.

Täna kogunev Pärnu linnavolikogu peab koolivõrgu ümberkorraldamise, järgmise aasta eelarve vastuvõtmise ja maamaksu tõstmise kõrval leidma aega, et varasemas otsuses märgitud volikogu esimehe isikliku sõiduauto numbrimärki muuta.

Läinud aasta septembris vastu võetud otsuse järgi makstakse volikogu esimehele Vahur Mäele 125 eurot kuus isikliku auto kasutamise kompensatsiooni. Paraku on otsuses ka Mäe auto numbrimärk ja kuna ta hiljuti autot vahetas, tuleb volikogul otsust muuta.

Mäe jutu järgi sõitis ta varem 1994. aasta Audi A6ga, kuid ostis aasta alguses 2009. aastal valminud Volkswagen Passati. Kuu aega tagasi õnnestus Audi, mille numbrimärk volikogu otsuses on, maha müüa.

Mäe tõdes, et tekkinud on bürokraatlik ja jabur olukord ning auto numbrit ei peaks volikogu otsusesse kirjutama. Samas seisab uue otsuse projektis tema uue auto riiklik numbrimärk.

Linnasekretär Tiina Roht ütles, et valitsuse määruse järgi ei pea juhul, kui peetakse sõidupäevikut, hüvitise maksmise aluseks olev otsus sõiduki registreerimismärgi andmeid sisaldama. Et see aga on kehtivas otsuses, on vaja otsust parandada. Kas uut numbrimärki otsusesse kirjutada, on volikogu otsustada: selle võib välja jätta, aga ka selguse huvides juurde märkida.

Volikogu esimehe isikliku auto numbrist olulisem on, milliseid hüvitisi talle makstakse. Mäe saab volikogu esimehena 800 eurot kuus, mille lisandub 125 eurot oma auto ja 30 eurot telefoni kasutamise eest. Auto- ja telefonikompensatsioon on poole väiksemad kui volikogu eelmisel esimehel Cardo Remmelil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles