Kohus jättis Transcom Grupi pankroti välja kuulutamata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilgile kuuluvale Transcom Grupile kuulub täielikult Transcom AS, millele omakorda kuulub osalus Pärnu Sadama ASis.
Rein Kilgile kuuluvale Transcom Grupile kuulub täielikult Transcom AS, millele omakorda kuulub osalus Pärnu Sadama ASis. Foto: URMAS TAUL/PRNPM/EMF

Tartu maakohus jättis oma määrusega rahuldamata Unicredit Bank AG avalduse Rein Kilgi kontrollitava valdusettevõtte Transcom Grupp OÜ pankroti väljakuulutamiseks.

Kohus leidis asja arutamise tulemusena, et võlgnik ei ole püsivalt maksevõimetu ja pankrotiavaldus tuleb jätta rahuldamata, ütles kohtu pressiesindaja.

Ajutise pankrotihalduri aruande kohaselt on ettevõttel kohustusi summas, mis ületavad seitse miljonit eurot. Võlgniku vara, Transcomi aktsiate väärtuseks on haldur hinnanud ligi 15 miljonit eurot. Ajutine pankrotihaldur avaldas menetluse kestel erinevaid seisukohti ja asus lõpuks arvamusele, et võlgnik ei ole maksevõimetu, isegi arvestades võlausaldaja nõuet täissuuruses.

Kohus nõustus võlausaldaja seisukohaga, et võlgniku vara võib olla piiratud likviidsusega. Börsil noteerimata ASi Transcom aktsiate võõrandamine võib kujuneda keerukaks ja nende tegelik väärtus võib selguda alles pärast müüki. Samas on võimalik prognoosida nende aktsiate baasil potentsiaalset tootlust ja kolmandate isikute varade käsutamise võimekust.

Unicredit Bank AG esitas Tartu maakohtule avalduse Trancom Grupp OÜ ajutise halduri nimetamiseks ja pankroti väljakuulutamiseks tänavu 13. augustil.

Rein Kilgile kuuluvale Transcom Grupile kuulub täielikult Transcom AS, millele omakorda kuuluvad osalused ettevõtetes Pärnu Sadam AS, Sadamahalduse OÜ, Sakala Saeveski AS, Tartu Sadam AS, Transcom Vara AS, Kalda Vara OÜ ja Green Window OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles