Endlas jagati kolleegiauhindu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest "Nähtamatu maja". Pildil on kolleegide poolt tänavu parimaks mees- ja naisnäitlejaks valitud Indrek Taalmaa ja Helle Kuningas.
Stseen lavastusest "Nähtamatu maja". Pildil on kolleegide poolt tänavu parimaks mees- ja naisnäitlejaks valitud Indrek Taalmaa ja Helle Kuningas. Foto: Ants Liigus

Endla teatri töötajate seas korraldatud traditsiooniline küsitlus näitas, et oma maja inimesed hindasid naisnäitlejatest enim Helle Kuninga, meesnäitlejatest Indrek Taalmaa ja lavastajatest Andres Dvinjaninovi loomingulisi töid-tegemisi.

Helle Kuninga puhul tõsteti esile tema rolli „Nähtamatus majas“, Indrek Taalmaa paistis silma  lavastustes „Boyband“, „Nähtamatu maja“ ja „Pühamatest pühamad“. Külalislavastaja Andres Dvinjaninovi käe all sai lavaküpseks popmuusikal „Boyband“, mille lavastusprotsessi nautis kogu meeskond ja mille etendustele sõidetakse pea kõikjalt Eestist, teatas Endla avalike suhete juht Toomas Šalda.

Naisnäitlejatest kuulusid kolme enim hääli saanud näitleja ehk nominentide sekka veel Kaili Viidas ja Kaire Vilgats (külaline lavastuses „Seljatas sada meest“), meestest Sten Karpov ja Jaan Rekkor.

Lavastajatest hinnati Dvinjaninovi järel kõrgelt Kaili Viidase („Seljatas sada meest“) ja Ervin Õunapuu loomingut („Pühamatest pühamad“).

Parimateks kunstnikeks-kujundajateks (kunstnikud, muusikalised kujundajad, valguskunstnikud, liikumisjuhid) olid Feliks Kütt, Argo Valdmaa ja külaline Krista Tool, kellest enim hääli kogus Endla muusikaala juht Feliks Kütt.

Etendust ettevalmistavatest ja teenindavatest tehnilistest töötajatest pälvis puusepp Viljar Viigi ja grimeerija Sirle Teeääre ees kolleegipreemia teatri videomeister Argo Valdmaa.

Administreerivatest ja korraldavatest töötajatest väärisid lõppeval aastal enim kiitust Endla dramaturg ja kunstilise juhi kohusetäitja Triinu Ojalo, eelmine avalike suhete juht Inga Jaagus ja reklaamitoimetaja Ilona Rääk. Kolleegipreemiaga tunnustati Ilona Räägu pühendunud tööd.

Kogu maja teenindavatest töötajatest tunnistati teiste nominentide (bussijuht Peeter Harjaks, valvelaua töötaja - koristaja Malle Kuningas) ees kõige tublimaks kassapidaja Siret Ruus.

Kohviku personali arvestuses sai klienditeenindaja Natalja Bolotova ja pagari-kondiitri Ruth Põldre ees tunnustuse osaliseks tootmisjuht Riina Saks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles